Kelemen: Asumarea pe descentralizare - corectă, au fost deja toate dezbaterile posibile şi imposibile

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că angajarea răspunderii Guvernului pe descentralizare reprezintă o variantă "corectă", întrucât problema a fost dezbătută în mai multe legislaturi, având deja loc "toate dezbaterile posibile şi imposibile" pe această temă.

472 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Asumarea pe descentralizare - corectă, au fost deja toate dezbaterile posibile şi imposibile

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Oradea, că descentralizarea prin asumarea răspunderii de către Guvern este posibilă şi "corectă”, deoarece trebuie făcută cât mai repede, iar tema a fost oricum intens dezbătută în ultimii ani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Noi avem depus un proiect de lege prin care propunem o descentralizare puternică şi credem că aceea ar trebui să fie baza de pornire. Prin discuţie, prin dialog, se poate face o descentralizare reală”, a afirmat Kelemen.

Acesta a adăugat că nu a văzut forma finală a proiectului privind descentralizarea, dar "discuţiile sunt încurajatoare".

"Varianta asumării răspunderii, din punctul meu de vedere, este corectă în acest caz, iar descentralizarea trebuie făcută cât mai repede. Când am fost la guvernare, am tot dezbătut această problemă, şi în guvernul Tăriceanu, şi în guvernul Boc, deci credem că toate dezbaterile posibile şi imposibile au fost deja făcute”, a spus liderul UDMR.

Premierul Victor Ponta a anunţat, vineri, că proiectul legii descentralizării va fi adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului, în noiembrie, înainte de aprobarea bugetului pe anul 2014, dacă va exista susţinerea majorităţii.

Duminică, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că Uniunea ar susţine proiectul Ministerului Dezvoltării Regionale privind descentralizarea, cu unele modificări, mai ales referitoare la buget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici