Kelemen: Autonomia dorită de maghiari nu e împotriva statului român şi la un moment dat se va realiza

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că autonomia Ţinutului Secuiesc nu este împotriva statului român şi a statului unitar, ci este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

1090 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Autonomia dorită de maghiari nu e împotriva statului român şi la un moment dat se va realiza

Kelemen Hunor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a fost întrebat, sâmbătă, la Catalina (judeţul Covasna), unde a participat la inaugurarea unui drum judeţean reabilitat din fonduri europene, cum comentează afirmaţia preşedintelui suspendat, Traian Băsescu, conform căreia autonomia Ţinutului Secuiesc nu este permisă de Constituţie.

"Constituţia poate fi amendată, va fi amendată şi autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar", a spus Kelemen.

Preşedintele UDMR a subliniat că autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza.

"Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare, care la un moment dat se va realiza", a conchis Kelemen Hunor.

Întrebat de jurnalişti ce părere are despre autonomia pe care o vor secuii, preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a menţionat că "aici o să fie cinstit" deoarece "Constituţia are tot ceea ce trebuie să inţelegem din ce se poate în România".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici