Kelemen: Coaliţia a decis continuarea asumării pe Legea educaţiei

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că toţi membrii coaliţiei de guvernare au convenit ca procedura de asumare a răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei naţionale să continue şi că premierul se va adresa CC pentru clarificări.

17 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Coaliţia a decis continuarea asumării pe Legea educaţiei

Kelemen: Coaliţia a decis continuarea asumării pe Legea educaţiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Primul subiect (discutat în şedinţa coaliţiei de luni dimineaţă - n.r.) a fost Legea educaţiei. Toată lumea fost de acord că putem continua asumarea şi vom continua asumarea", a spus el.

Ministrul a spus că, în cursul acestei săptămâni, probabil chiar luni, premierul se va adresa Curţii Constituţionale pentru clarificări.

"Sunt patru judecători plus un judecător cu o părere concurentă, care spun că nu există o problemă de neconstituţionalitate în ceea ce priveşte procedura", a adăugat deputatul Uniunii.

"Nu există o procedură de neconstituţionalitate. Un conflict între Parlament şi Guvern există, dar acest conflict este de altă natură. Asumarea a fost acceptată de Parlament, moţiunea de cenzută a fost depusă. Trebuie continuată asumarea, trebuie citită moţiunea, trebuie votată sau trebuie respinsă şi, în funcţie de acest vot, vom vedea dacă mergem mai departe cu acest guvern sau dacă se votează moţiunea de cenzură, bineînţeles că e o altă situaţie", a arătat Kelemen Hunor.

"Toată lumea a fost de acord cu continuarea procedurii pe asumare", a conchis ministrul.

Surse guvernamentale au declarat, anterior, pentru MEDIAFAX, că Guvernul intenţionează să ceară un punct de vedere Curţii Constituţionale în legătură cu procedura de urmat în privinţa asumării răspunderii Guvernului pe Legea educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici