Kelemen despre declaraţia lui Băsescu privind CC: În mare parte îi dau dreptate

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, îi dă dreptate preşedintelui Traian Băsescu, care a catalogat Curtea Constituţională drept o "instituţie penibilă", şi a spus că va veni un moment în care fiecare să iasă din rolul de om politic care acceptă deciziile CC şi nu comentează.

32 afișări
Imaginea articolului Kelemen despre declaraţia lui Băsescu privind CC: În mare parte îi dau dreptate

Kelemen despre declaraţia lui Băsescu privind CC: În mare parte îi dau dreptate (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, cum comentează declaraţiile lui Traian Băsescu privind faptul că CC este "o instituţie penibilă", Kelemen a răspuns că în mare parte îi dă dreptate şefului statului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"De foarte puţine ori sunt de acord cu preşedintele Traian Băsescu, dar acum, în mare parte, îi dau dreptate. Încă nu îmi permit să cataloghez activitatea Curţii Constituţionale. S-ar putea să fim nevoiţi la un moment dat să ieşim din rolul nostru de om politic care acceptă, de obicei, ce spune CC şi nu comentează, nu depăşeşte anumite limite. Sunt probleme care, la un moment dat, trebuie discutate", a afirmat Kelemen.

Potrivit acestuia, UDMR aşteaptă în continuare motivarea Curţii Constituţionale privind Legea educaţiei pentru a decide dacă va ieşi sau nu de la guvernare.

"Până nu avem motivarea CC şi nu ştim care este pasul următor, nu avem intenţia de a discuta foarte multe variante pentru că imediat intră în joc toţi speculatorii politici. Aşteptăm motivarea CC şi apoi stabilim", a spus Kelemen.

Şeful statului a declarat, joi, că au fost probleme serioase în discuţiile cu FMI, CE, BM legate de "credibilitatea şi predictibilitatea" deciziilor instituţiilor juridice ale României, care adesea "fară justificare şi temei constituţional" au interferat "masiv" politica economică a Guvernului.

"Am avut probleme extrem de serioase în discuţiile cu FMI, UE şi Banca Mondială legate de credibilitatea şi predictibilitatea deciziilor instituţiilor juridice ale României, care adesea fară justificare şi temei constituţional sau legal au interferat masiv politica economică a Guvernului", a spus preşedintele Traian Băsescu, la Conferinţa "Parteneriat pentru creştere economică în 2011". organizată de "Ziarul Financiar" şi Consiliul Investitorilor Străini.

Potrivit şefului statului, faptul că s-au luat decizii extrem de importante nu pe criterii constituţionale, ci pe criterii de oportunitate "pune România într-o situţie extrem de dificilă".

"Aici cred că este evident pentru oricine cât de penibilă poate fi o instituţie a statului român care spune, da, facem pensiile după contribuţie, dar la o sigură categorie nu, cea în care sunt şi eu. Sau, da, ar fi bună Legea educaţiei, dar să afectezi profesorii... păi şi noi câţiva suntem profesori", a mai spus el.

Potrivit preşedintelui, s-a pus la nivel politic şi de experţi problema cine stabileşte în fapt politicile economice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici