Kelemen Hunor anunţă motivul pentru care UDMR a decis să nu susţină pe nimeni în turul doi / Despre decizia lui Iohannis de a nu participa la dezbateri: Este una extrem de greşită

Kelemen Hunor a anunţat, miercuri, că UDMR a decis să nu susţină niciun candidat în turul doi, deoarece Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis nu au cerut sprijinul comunităţilor maghiare.

2063 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor anunţă motivul pentru care UDMR a decis să nu susţină pe nimeni în turul doi / Despre decizia lui Iohannis de a nu participa la dezbateri: Este una extrem de greşită

Kelemen Hunor anunţă motivul pentru care UDMR a decis să nu susţină pe nimeni în turul doi

„Am discutat despre turul doi. Vă spun concluzia noastră. Au trecut trei zile de la alegerile prezidenţiale, de la primul tur. În această perioadă, în aceste trei zile, nimeni dintre cei care intră în turul doi, nu a cerut sprijinul nostru, al comunităţii maghiare pentru turul doi. În aceste condiţii, dacă nu au cerut sprijinul nostru, nu putem susţine aceşti candidaţi, nu putem face campanie pentru niciunul dintre ei”, a spus Kelemen Hunor.

Totodată, liderul UDMR susţine că are încredere în electoratul său că va lua decizia „înţeleaptă”.

„Noi avem încredere în înţelepciunea alegătorilor noştri şi suntem convinşi că vor lua decizia cea mai bună şi îi rugăm să meargă la vot, fiindcă participarea la vot este foarte, foarte importantă”, a adăugat Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă sunt cei doi candidaţi care au intrat în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Kelemen: Decizia de a nu merge la dezbateri este una extrem de greşită, nu poţi refuza dialogul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că decizia de a nu merge la dezbateri în turul doi este una extrem de greşită, fiind vorba de a da răspunsuri cetăţenilor cărora le ceri votul.

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă cum comentează lipsa unei dezbateri televizate dintre candidaţii din turul doi la alegerilor prezidenţiale, Kelemen Hunor a spus că dezbaterile sunt o formă de respect.

„E o decizie dramatică să nu mergi la dezbateri, este o decizie extrem de greşită. Nu poţi refuza dialogul, nu poţi refuzi participarea la dezbatere, până la urmă e o dovadă de respect, e vorba de a da răspunsuri jurnaliştilor şi, mai ales cetăţenilor, să arăţi unde eşti şi unde vrei să ajungi dacă primeşti voturile lor. De aceea cred că este o decizie greşită, dar mai avem zece zile până la turul 2, cine ştie?”, a spus Kelemen.

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis la cel puţin două dezbateri electorale în campania dinaintea celui de-al doilea tur al prezidenţialelor, însă preşedintele României a refuzat.

Taguri:
kelemen,
turul,
doi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici