Kelemen Hunor: Cerem finanţarea investiţiilor pe proiectele din Transilvania, inclusiv pe autostradă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, la finalul discuţiilor cu premierul Victor Ponta, că a solicitat finanţarea proiectelor din Transilvania în perspectiva bugetului pe 2014, în principal a lucrărilor la Autostrada Transilvania şi a proiectelor începute pe infrastructura locală.

436 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Cerem finanţarea investiţiilor pe proiectele din Transilvania, inclusiv pe autostradă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor (Imagine: Mihai Dăscălescu/Mediafax Foto)

"„În acest an am constatat că investiţiile au fost blocate, nu s-a făcut mare lucru în acest domeniu, nici în infrastrucura rutieră, nici în celelalte proiecte pentru Transilvania. Lipsesc proiectele pentru Transilvania, inclusiv Autostrada Transilvania, care putea fi finalizată în doi-trei ani de zile până la graniţa cu Ungaria, dar prin rezilierea contractului şi nepunând nimic în locul acestui contract investiţiile făcute se vor deteriora", a afirmat Kelemen Hunor.

El a precizat că necesarul pentru continuarea lucrărilor la autostradă ar fi de 220 de milioane de euro şi a fost obţinută promisiunea din partea premierului Victor Ponta că în cadrul bugetului pentru 2014 se va găsi o soluţie pentru acest proiect.

De asemenea, liderul UDMR a menţionat că un alt subiect a vizat investiţiile în proiectele începute în cazul grădiniţilor, a şcolilor, a canalizării şi apei, unde lucrările sunt finalizate sau se află într-un stadiu foarte avansat, dar nu sunt achitate facturile.

"Pentru aceste lucrări, da, am solicitat fonduri, fiindcă trebuie să se găsească o soluţie pentru aceste investiţii începute şi nefinalizate", a mai spus Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici