Kelemen Hunor: Empatia lui Băsescu faţă de maghiari se opreşte la palinka şi kurtos kalacs

Preşedinele executiv al UDMR, deputatul Kelemen Hunor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Miercurea Ciuc, că "empatia preşedintelui Băsescu faţă de maghiari şi dezideratele acestora se opreşte la palinka şi kurtos kalacs" (colac secuiesc - n.r.).

96 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Empatia lui Băsescu faţă de maghiari se opreşte la palinka şi kurtos kalacs

Kelemen Hunor: Empatia lui Băsescu faţă de maghiari se opreşte la palinka şi kurtos kalacs (Imagine: Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a afirmat că nu a fost surprins de declaraţiile făcute de preşedintele Traian Băsescu la Budapesta, în ceea ce priveşte acordarea drepturilor colective minorităţilor şi autonomia solicitată de maghiari.

"De fapt, preşedintele Băsescu s-a dus la Budapesta ca să ne transmită: «Am venit aici să vă spun să nu vă bazaţi pe mine». Constat că empatia lui Traian Băsescu faţă de maghiari şi de dezideratele lor se opreşte la palinka şi kurtos kalacs. Cel care neagă drepturile colective ale minorităţilor, neagă, într-un mod ascuns, dreptul la existenţă al comunităţilor naţionale şi cu acest lucru nu putem să fim de acord", a declarat preşedintele executiv al UDMR.

Citeşte şi

PCM Covasna: Ţinutul Secuiesc a fost, este şi va rămâne

Băsescu: România nu va accepta niciodată conceptul de drepturi colective pentru minorităţi

Băsescu: În România nu va exista niciodată autonomie teritorială

Minoritatea românească va fi reprezentată în Parlamentul Ungariei

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici