Kelemen Hunor, mandatat să negocieze cu USL participarea UDMR la guvernare. Kelemen: După consultările de la Cotroceni şi desemnarea premierului va urma o întâlnire cu USL

Consiliul Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR l-a mandatat, sâmbătă, pe preşedintele uniunii, Kelemen Hunor, să negocieze cu USL participarea UDMR la guvernare. Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, că, după consultările de la Cotroceni şi după desemnarea primului-ministru, va urma o întâlnire cu liderii USL pentru discutarea intrării Uniunii la guvernare, urmând să fie discutate şi portofoliile care ar putea reveni Uniunii.

526 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, mandatat să negocieze cu USL participarea UDMR la guvernare. Kelemen: După consultările de la Cotroceni şi desemnarea premierului va urma o întâlnire cu USL

Kelemen Hunor (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la finalul şedinţei Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) al UDMR de la Târgu-Mureş, că numărul portofoliilor care ar putea reveni UDMR într-un viitor guvern va fi discutat cu "colegii din USL", nu prin presă.

"Săptămâna viitoare, după consultările de la Cotroceni şi după desemnarea primului-ministru, probabil că va urma o întâlnire cu liderii USL. Am spus în CRU că, dacă e vorba de participare la guvernare, înseamnă miniştri în cabinet. Câţi miniştri, rămâne de văzut, trebuie să ţii cont de realitate. Numărul de ministere îl vom discuta cu colegii din USL, când ne vom aşeza, nu transmitem prin presă", a spus Kelemen.

Întrebat ce părere are despre opoziţia PNL şi a lui Dan Voiculescu faţă de intrarea la guvernare a UDMR, Kelemen a răspuns că, pentru el, sunt importante declaraţiile liderilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu.

"Eu vorbesc de liderii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, declaraţiile lor sunt pentru mine importante şi poziţia lor este una deschisă, nu a spus nici unul, nici altul că nu sunt de acord cu astfel de colaborare", a afirmat liderul UDMR.

Participanţii la şedinţa CRU al UDMR desfăşurată, sâmbătă, la Târgu-Mureş, au aprobat, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind mandatarea preşedintelui Kelemen Hunor de a negocia cu USL participarea Uniunii la guvernare şi a împuternicit Consiliul Permanent al UDMR să decidă, în baza Statutului Uniunii, intrarea la guvernare, în urma acestor negocieri care vor fi purtate la începutul săptămânii viitoare.

Secretarul general al UDMR, Kovacs Peter, a explicat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că decizia de intrare a UDMR la guvernare trebuie aprobată de CRU, dar este imposibil ca săptămâna viitoare, miercuri sau joi, să se mai întrunească acest for în şedinţă, după negocierile cu USL, şi de aceea s-a decis împuternicirea Consiliului Permanent al Uniunii.

"Totul depinde de rezultatul negocierilor pe care le va purta, luni şi marţi, cu USL, preşedintele Kelemen Hunor, dacă vom intra sau nu la guvernare", a spus Kovacs.

În cursul zilei de miercuri, la Palatul Parlamentului a avut loc o primă întâlnire între liderii USL şi cei ai UDMR.

Surse participante la discuţie au declarat pentru MEDIAFAX că UDMR va fi cooptată la guvernare alături de USL, urmând a se stabili dacă Uniunea va participa la nivel de ministru sau doar de secretari de stat.

Conform surselor USL citate, nivelul participării UDMR la guvernare urmează să fie discutat.

La finalul întâlnirii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că din punctul său de vedere Victor Ponta este singura variantă viabilă de premier care să fie desemnat de şeful statului, precizând că opinia sa nu ţine cont de situaţia în care formaţiunea maghiară va fi, la putere sau în opoziţie.

"Din punctul meu de vedere, există o singură variantă, indiferent dacă vom intra la guvernare sau nu, cei care au câştigat alegerile şi bineînţeles Victor Ponta. Asta nu are legătură cu situaţia ulterioară desemnării primului ministru", a declarat preşedintele UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici