Kelemen Hunor: Pachetul de măsuri fiscale are multe improvizaţii

Propunerea privind măsurile fiscale este inacceptabilă pentru UDMR, deoarece reprezintă „o improvizaţie completă şi încalcă principiul autonomiei locale”, potrivit unui comunicat de presă.

224 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Pachetul de măsuri fiscale are multe improvizaţii

Kelemen Hunor: Pachetul de măsuri fiscale are multe improvizaţii

„Grupurile parlamentare ale UDMR au ascultat argumentele prim-ministrului şi ale ministrului de finanţe cu privire la măsurile Guvernului pentru echilibrarea bugetului referitoare la administraţia publică şi finanţele publice. După întâlnire, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a subliniat că propunerea este inacceptabilă pentru UDMR, deoarece reprezintă <o improvizaţie completă şi încalcă principiul autonomiei locale>”, potrivit unui comunicat al UDMR.

Conform sursei citate, grupul parlamentar al UDMR a criticat măsurile care afectează negativ administraţiile locale, care subminează principiile autonomiei locale şi ale subsidiarităţii, care impun standarde de performanţă aleşilor locali şi care prevăd comasarea instituţiilor culturale.

„Guvernul nu poate stabili cât se poate cheltui din bugetul local pentru instituţii şi programe culturale, recreative, religioase sau sociale, şi nu poate decide ce instituţii să fie comasate. Uniunea nu poate fi de acord nici cu măsurile de evaluare a performanţei aplicate aleşilor locali propuse de Guvern. Asta ţine de alegători. Guvernul nu poate impune câte spectacole de teatru trebuie să aibă loc sau de câte ori şi în ce formă trebuie să se întâlnească primarul cu conducătorii instituţiilor religioase sau culturale. Nu putem accepta niciun astfel de criteriu, deoarece încalcă principiul autonomiei locale”, a afirmat preşedintele UDMR.

„Kelemen Hunor a catalogat drept o improvizaţie totală şi a explicat că, dacă anul trecut ar fi fost adoptate propunerile Uniunii pentru introducerea taxei de 1% asupra veniturilor obţinute de marii operatori economici şi bănci, deficitul bugetar ar fi fost mult mai mic în prezent. Ceea ce este cunoscut sub denumirea de "impozitul de lux", care nu este altceva decât impozitul asupra bunurilor mobile şi imobile, ar trebui, de asemenea, să revină autorităţilor locale, iar direcţiile regionale ale ANAF ar trebui desfiinţate. Jocurile de noroc ar trebui supuse unei taxe mai mari, iar Guvernul ar trebui să ofere garanţii că impozitarea băncilor nu va duce la creşterea dobânzilor şi taxelor percepute de bănci”, se arată în comunicat.

UDMR va trimite propunerile sale Guvernului şi aşteaptă ca acestea să fie luate în considerare în elaborarea versiunii finale a proiectului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici