Kelemen: În 1918 minorităţilor li s-a promis autoguvernare, cerem să se respecte promisiunea

Candidatul UDMR la Preşedinţie, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Târgu Mureş, că în 1918, prin proclamaţia de la Alba Iulia, minorităţilor li s-a promis dreptul la autoguvernare, iar comunitatea pe care o reprezintă cere respectarea acestei promisiuni.

91 afișări
Imaginea articolului Kelemen: În 1918 minorităţilor li s-a promis autoguvernare, cerem să se respecte promisiunea

Kelemen: În 1918 minorităţilor li s-a promis autoguvernare, cerem să se respecte promisiunea (Imagine: Haaz Sandor/Mediafax Foto)

Potrivit lui Kelemen, în Proclamaţia de la Alba Iulia sunt mai multe puncte care nu au fost respectate, dar cel mai important este acela în care se menţionează că minorităţile vor primi autoguvernare.

"În Proclamaţia de la Alba Iulia sunt mai multe puncte care nu au fost respectate, dar cel mai important este acel punct în care se spune că comunităţile naţionale, minorităţile, vor primi autoguvernare, autonomie. Asta era promisiunea cea mai importantă. Mai sunt nouă ani până când aceste promisiuni se vor apropia de o sută de ani şi eu cred că acele promisiuni trebuie respectate", a spus Kelemen Hunor.

Candidatul UDMR a continuat spunând că, dacă promisiunile făcute minorităţilor vor fi respectate, totul se va rezolva în România.

"Dacă vor fi respectate şi cuvântul dat va fi respectat, totul se rezolvă şi maghiarii nu se vor simţi, în ţara lor, în patria lor, cetăţeni de rangul doi. E simplu ca bună ziua. Vă întreb: pentru dumneavoastră cuvântul dat este un principiu şi este o valoare? Da. Atunci cuvântul dat trebuie respectat", a conchis Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici