Klaus Iohannis a avut astăzi oaspeţi din Statele Unite ale Americii la Palatul Cotroceni

O delegaţie a American Jewish Joint Distribution Committee a fost primită marţi la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

332 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a avut astăzi oaspeţi din Statele Unite ale Americii la Palatul Cotroceni

Klaus Iohannis a avut astăzi oaspeţi din Statele Unite ale Americii la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis a primit la Palatul Cotroceni o delegaţie a American Jewish Joint Distribution Committee (JDC), formată din preşedintele JDC, Annie Laurie Sandler, preşedintele executiv al JDC, Ariel Zwang, şi directorul JDC pentru România, Sharli Israel Sabag, cu prilejul participării acestora la manifestările de comemorare a victimelor Holocaustului. La întrevedere au mai participat şi Preşedintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic (FCER-CM), Silviu Vexler, şi vicepreşedintele FCER-CM, Ovidiu Bănescu.

Klaus Iohannis a evocat prezenţa îndelungată, productivă şi foarte benefică a American Jewish Joint Distribution Committee în ţara noastră, felicitând conducerea JDC pentru sprijinirea constantă a Comunităţilor evreieşti din România, precum şi pentru implicarea în dezvoltarea programelor de asistenţă socială şi medicală, în îmbunătăţirea desfăşurării vieţii religioase şi prezervarea patrimoniului sacru evreiesc, şi în implementarea numeroaselor programe educaţionale şi culturale.

În contextul recentei comemorări a victimelor Holocaustului din România, preşedintele a reiterat prioritatea pe care statul român o acordă cultivării memoriei tragediei Holocaustului şi a reamintit condamnarea de către ţara noastră, încă din primul moment, a recentelor atentate teroriste comise împotriva Statului Israel, subliniind totodată importanţa acordării de asistenţă şi protecţie umanitară adecvate populaţiei civile din Gaza greu încercate.

„Membrii conducerii American Jewish Joint Distribution Committee i-au mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis pentru climatul de stabilitate şi cooperare în care minoritatea evreiască, alături de toate minorităţile oficial recunoscute în ţara noastră, îşi desfăşoară activitatea, contribuind la convieţuirea interetnică armonioasă, la dialogul viu dintre culturi şi la transmiterea valorilor comune.

De asemenea, au reliefat contribuţia American Jewish Joint Distribution Committee la asistenţa umanitară a victimelor agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, precum şi colaborarea excelentă cu autorităţile române în această activitate”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici