Klaus Iohannis a promulgat Legea privind instituirea Zilei Dăruirii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, Legea prin care este institută „Ziua Dăruirii” pe data de 25 septembrie, proiect iniţiat de senatorul PSD, Niculae Bădălău.

345 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a promulgat Legea privind instituirea Zilei Dăruirii

Klaus Iohannis a promulgat Legea privind instituirea Zilei Dăruirii

Proiectul a fost adoptat de către Camera Deputaţilor pe data de 28 noiembrie.

„Art. 1. – Se instituie ziua de 25 septembrie ca Ziua dăruirii. Art. 2. – (1) Ziua dăruirii poate fi marcată de către autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, precum şi de către societatea civilă, persoane fizice şi persoane juridice, prin organizarea şi/sau participarea la programe şi manifestări având caracter cultural, educativ, artistic, social sau de voluntariat, dedicate sărbătoririi acestei zile”, arată iniţiatorul proiectului de lege.

„(2) Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, precum şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii, în vederea
organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor prevăzute la alin. (1), în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, mai prevede actul normativ.

Legea privind Ziua Dăruirii a fost adoptat, pe 28 noiembrie, cu 135 de voturi „pentru”, 61 „împotrivă”, 42 de abţineri, iar doi deputaţi nu au votat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici