Klaus Iohannis a semnat decretul prin care procurorul Codruţ Olaru a devenit general activ

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul prin care procurorul Codruţ Olaru a fost chemat din rezervă, devenind general activ.

4266 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a semnat decretul prin care procurorul Codruţ Olaru a devenit general activ

Klaus Iohannis a semnat decretul prin care procurorul Codruţ Olaru a devenit general activ

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 17 mai a.c., decretul privind chemarea în activitate a domnului general de brigadă – cu o stea, în rezervă, Olaru Codruţ din Ministerul Apărării Naţionale", se precizează în comunicatul de presă transmis de Administraţia Prezidenţială.

Codruţ Olaru, fost adjunct al Procurorului General al României, a fost unul dintre procurorii care şi-au depus candidatura pentru a prelua conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), cel propus la finalul procedurii pentru poziţia de Procuror General al României fiind Augustin Lazăr.

Codruţ Olaru este procuror din 1995, iar reperele CV-ului său sunt perioada la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bacău (2005 - 2007) şi cea în funcţia de procuror şef al DIICOT (din ianuarie 2007).

Olaru a fost procuror din 1995 până în 1999 la Parchetul Judecătoriei Bacău, instituţie pe care ulterior a condus-o timp de un an, până în 2000. Ulterior, Codruţ Olaru a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, iar din 2002 a fost la DIICOT Bacău, instituţie pe care a şi condus-o din 2005 până în 2007.

Codruţ Olaru a fost şef al DIICOT timp de două mandate, din 2007 până în 26 martie 2013, iar ulterior a fost numit adjunct al Procurorului General al României, în mandatului lui Tiberiu Niţu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici