Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permite desfăşurarea învăţământului online

  • Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea unei legi care prevedea desfăşurarea învăţământului online
  • Klaus Iohannis susţine că Legea este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot
  • Legea a trecut de Parlament pe 15 aprilie şi a fost iniţiată de un grup de senatori PSD
  • Legea atacată de Iohannis la CCR viza iniţial stabilirea modului de notare a elevilor, dar aceste prevederi au fost eliminate pe traseul legislativ.
  • Potrivit Edupedu.ro, legea atacată la CCR nu are legătură cu predarea online din acest moment, care este reglementată prin ordin de ministru şi ordonanţă a guvernului.
28188 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permite desfăşurarea învăţământului online
Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea pentru completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011.
 
Legea a fost adoptată decizional de Senat pe 15 aprilie, după ce a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot. În sesizarea de neconstituţionalitate depusă la CCR, preşedintele Klaus Iohannis susţine că proiectul de lege a fost modificat în Senat, fără ca deputaţii să analizeze aspecte importante, precum modul de desfăşurare a activităţii educaţionale sau organizarea examenelor de admitere pentru anul universitar 2020-2021, ceea ce contravine Constituţiei. Astfel, şeful statului afirmă că modificările aduse în Senat încalcă principiul bicameralismului.
 
Totodată, Klaus Iohannis critică faptul că prevederile legii pot fi puse în aplicare înainte de intrarea sa în vigoare.
 
Legea atacată de preşedinte a fost iniţiată de PSD. Predarea online din prezent este reglementată prin ordin de ministru şi ordonanţă a Guvernului, aşadar nu este afectată.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici