Klaus Iohannis, despre OUG pe legile justiţiei: Această ordonanţă e foarte îngrijorătoare | VIDEO

Preşesintele Klaus Iohannis a declarat, joi la Bruxelles, că ordonanţa de urgenţă care modifică Legile justiţiei, adoptată de Guvern, este foarte îngrijorătoare şi că ministrul Tudorel Toader a venit cu actul normativ fără o evaluare transparenta.

662 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, despre OUG pe legile justiţiei: Această ordonanţă e foarte îngrijorătoare | VIDEO

Klaus Iohannis, despre OUG pe legile justiţiei: Această ordonanţă e foarte îngrijorătoare

"Această OUG e foarte îngrijorătoare. Avem multe lucruri de discutat. Bunăoară pensionarea magistraţilor e o chestiune pe care am semnalat-o, am cerut parlamentului o reevaluare. Nu au făcut-o, apoi ministrul Justiţiei să vină fără o evalurea transparentă, săs chimbe articole, dar nu a rezolvat problema, pur şi simplu le-a amânat. S-au introdus pentru noapte noi condiţii pentru procurori. Se ignoră avizele", a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles.

Şeful statului a adăugat că nu se legiferează corect şi că liderii coaliţiei PSD-ALDE nu vor să se consulte cu partenerii străini, ceea ce nu este o cale bună care să rezolve problemele în justiţie din ţara noastră.

„Nu se legiferează corect. Lumea se aşteaptă ca legiferarea să se facă transparent şi ţinând cont şi de opiniile sistemului. Ori se vede că PSD-ALDE nu doreşte să legifereze tansparent, să se consulte cu partenerii. Nu e calea bună care va duce la pace socială şi nu va rezolva problemele în justiţie. Nicio lege nu e retroactivă şi nicio OUG dar ştim să sunt solicitări către AP pentru a sesiza CCR şi eu voi aştepta în continuare şi apoi voi intra mai mult în detalii, a completat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici