Klaus Iohannis i-a RETRAS decoraţia fostului preşedinte Siveco, Irina Socol, condamnată pentru evaziune

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul de retragere a Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler fostului preşedinte Siveco Irina Socol, după ce aceasta a fost condamnată la doi ani şi jumătate cu executare. Fără decoraţii au rămas şi doi foşti directori ai Hidroelectrica.

1098 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis i-a RETRAS decoraţia fostului preşedinte Siveco, Irina Socol, condamnată pentru evaziune

Klaus Iohannis i-a retras decoraţia fostului preşedinte Siveco, Irina Socol, condamnată pentru evaziune

Irina Socol, fostul preşedinte Siveco România, a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzată de evaziune fiscală în domeniul comercializării de programe informatice.

”Având în vedere Sentinţa Penală nr. 1088/2015 a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă prin Decizia nr. 778/2016 a Curţii de Apel Bucureşti, i-a fost retras Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler doamnei Socol Irina, acordat prin Decretul Preşedintelui României nr. 84 din 24 februarie 2003, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 136 din 3 martie 2003”, precizează Administraţia Prezidenţială.

În cazul acuzaţiei de abuz în serviciul în formă calificată, instanţa a dispus condamnarea lui Eugen Pena şi Traian Oprea la cinci ani de închisoare cu executare şi trei ani interdicţie de a ocupa funcţii publice, în dosarul în care a fost condamnat şi fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş. Cei doi foşti directori ai Hidroelectrica au fost decoraţi cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

”Având în vedere Sentinţa Penală nr. 300/2014 a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă prin Decizia nr. 66/2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, i-a fost retras Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Pena Eugen, acordat prin Decretul Preşedintelui României nr. 979 din 29 noiembrie 2002, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 11 din 10 ianuarie 2003.

De asemenea, având în vedere Sentinţa Penală nr. 300/2014 a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă prin Decizia nr. 66/2016 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, i-a fost retras Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler domnului Oprea Viorel Traian, acordat prin Decretul Preşedintelui României nr. 1095 din 10 decembrie 2004, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1177 din 13 decembrie 2004”, mai precizează Administraţia Prezidenţială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici