Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii despre Legea salarizării: Sperăm să rămână în ţară cât mai mulţi medici

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Rareş Trişcă, şi-a exprimat speranţa ca după apariţia Legii salarizării, care prevede salarii majorate pentru personalul din sistemul sanitar, cât mai mulţi medici să rămână în România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

645 afișări
Imaginea articolului Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii despre Legea salarizării: Sperăm să rămână în ţară cât mai mulţi medici

Secretar de stat în Ministerul Sănătăţii despre Legea salarizării: Sperăm să rămână în ţară cât mai mulţi medici

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă la Institutul Oncologic ”Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca dacă Legea salarizării va avea ca efect rămânerea medicilor în ţară, în condiţiile în care prevede salarii majorate pentru personalul din sistemul sanitar, Rareş Trişcă a răspuns că speră ca un număr cât mai mare de medici pregătiţi în România să rămână în ţară.

”Eu cred că da şi sperăm să rămână cât mai mulţi în ţară. Sperăm să îşi dorească cât mai mulţi medici pregătiţi în România să rămână în România”, a spus acesta.

Fostul ministru al Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat, la rândul său, că România poate urma modelul Poloniei unde, după majorarea salariilor din sistemul medical, medicii nu au mai plecat să lucreze în alte ţări.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, declara, luni seară, la TVR 1, că toate salariile bugetarilor vor creşte 25% de la 1 ianuarie 2018, afirmând că "efectul pervers" al creşterii salariilor este tocmai faptul că se vor colecta mai mulţi bani la bugetul de stat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici