Klaus Iohannis: În 2016, unii au crezut minciunile PSD. Abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Cluj-Napoca, că abia aşteaptă să treacă moţiunea, „să scăpăm de PSD”. El a spus că în ultimii ani românii şi-au pierdut încrederea în clasa politică şi în instituţii, ceea ce înseamnă „o reală catastofă naţională”.

467 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: În 2016, unii au crezut minciunile PSD. Abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD

Klaus Iohannis: În 2016, unii au crezut minciunile PSD. Abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Cluj-Napoca, unde a participat la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Nord-Vest, că abia aşteaptă să treacă moţiunea.

„Am reuşit împreună cu voi şi împreună cu românii şi e bine că am reuşit şi vă spun – abia aştept să treacă moţiunea, să scăpăm de PSD. Ce trebuie făcut după ce scăpăm de acest guvern eşuat? Foarte, foarte multe lucruri. Noi împreună ştim ce trebuie făcut, ştim cum trebuie făcut. Avem nevoie de investiţii, de oameni competenţi în administraţie, o legislatie care încurajează antreprenorii şi nu inhibă, avem nevoie de o educaţie de calitate, de un sistem de sănătate care funcţionează cu pacientul în centru, avem nevoie de o guvernare performantă pentru români şi România şi o astfel de guvernare poate să o livreze PNL. Aşadar, dragii mei, fiţi pregătiţi momentul vine. Voi trebuie să vă apucaţi de o guvernare serioasă, dar pe lângă asta trebuie să recâştigăm încrederea românilor”, a spus Klaus Iohannis în faţa liberalilor.

El a mai declarat că în ultimii ani românii şi-au pierdut încrederea în clasa politică.

„În ultimii ani românii au fost atât de dezamăgiţi, încât mulţi dintre ei cred că în România nu umai sunt politicieni serioşi. Mulţi dintre români şi-au pierdut încrederea în clasa politică şi că în România se poate face ceva. Asta se numeşte o reală catastrofă naţională. În afară de o bună guvernare trebuie să recâştigăm încrederea românilor. Încrederea în justiţie, în sănătate, în administraţie. Trebuie să reconstruim România şi o vom face împreună”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele a criticat actuala guvernare şi a spus că în 2016 unii români nu s-au dus la vot, iar alţii au crezut minciunile PSD.

„Să vedem cum am ajuns aici şi unde stăm. Stăm foarte prost. În decembrie 2016, românii au considerat că e bine şi nu e bine să meargă la vot. Unii s-au dus şi alţii nu. Cei care s-au dus în bună parte au crezut minciunile PSD, care promisese că va curge numai lapte şi miere. Dar, ghinion!, cum a spus unul, nu a fost aşa. Au început să curgă atacuri la justiţie, la mediul privat, să ocupe pesediştii toate poziţiile cheie din marile sisteme publice cu oameni din partid. Şi dacă ar fi fost competenţi, poate ar fi fost o chestiune care s-ar fi putut dezbate politic, dar majoritatea sunt doar slugarnici. Şi aşa am ajuns foarte prost. Şi-au dat singuri jos guverne, şi-au dat cu stângu-n dreptul. Calitatea guvernării nu s-a îmbunătăţit. S-a mers din rău în mai rău”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici