Klaus Iohannis, în contextul moţiunii de cenzură: Îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Opoziţia are „şanse bune de reuşită” cu privire la moţiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului de Parlament. El a mai spus că îşi permite să aibă „o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte” a partidelor politice.

259 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, în contextul moţiunii de cenzură: Îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte

Klaus Iohannis: Îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte

„Eu le doresc mult succes şi eu cred că au şanse bune de reuşită. (...) Cred că trebuie să fim constienţi că separarea puterilor în stat nu înseamnă să nu meargă preşedintele la Guvern, fiincă sunt ambii din executiv. Deci nu există aşa ceva – o separare a puterilor între guvern şi preşedinte. Şi Guvernul, şi preşedintele reprezintă latura executivă a puterii statului, dar Parlamentul este puterea legislativă şi în niciun caz nu este treaba preşedintelui să facă program Parlamentului, cum nici invers nu este treaba Parlamentului să facă program preşedintelui ”, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a subliniat că îşi permite să aibă simpatii şi antipatii în privinţa partidelor politice.

„Asigur personal că îmi permit să am o simpatie faţă de o parte şi antipatie faţă de altă parte”, a punctat Iohannis.

Moţiunea de cezură pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vineri, în Parlament şi citită luni de parlamentarii Opoziţiei.

163 de parlamentari au semnat textul moţiunii de cenzură iniţiată de Opoziţie.

Este vorba de 68 deputaţi şi 25 senatori liberali, 27 de deputaţi şi 12 senatori USR, 12 deputaţi PMP, şase parlamentari neafiliaţi şi 13 parlamentari Pro România.

În moţiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, ruşinea României”, Opoziţia critică legile justiţiei. De altfel, Opoziţia îi reproşează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici