Klaus Iohannis începe astăzi vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani

Preşedintele Klaus Iohannis începe duminică o vizită de stat în Italia, prima după 45 de ani, el urmând să participe şi la inaugurarea unei expoziţii dedicate comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu.

2298 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis începe astăzi vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani

Klaus Iohannis începe duminică vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 14-17 octombrie a.c., o vizită de stat în Republica Italiană, aceasta fiind prima vizită de stat din ultimii 45 de ani. (...) Duminică, 14 octombrie a.c., la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Preşedintele României va avea o întrevedere cu reprezentanţi de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic şi romano-catolic. În cursul serii, Preşedintele Klaus Iohannis va participa la un moment simbolic al vizitei, cu încărcătură deosebită pentru relaţia bilaterală dintre cele două state – iluminarea Columnei lui Traian în culorile Drapelului României.”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale, remis MEDIAFAX.

Totodată, Klaus Iohannis, va avea convorbiri oficiale, pe 15 octombrie, cu Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două ţări, precum şi de cooperarea în plan european, internaţional şi securitar.

„În cadrul dialogului, o atenţie deosebită va fi acordată reconfirmării caracterului special al relaţiei bilaterale, aprofundării Parteneriatului Strategic Consolidat, întăririi cooperării economice şi rolului comunităţii româneşti din Italia. Va fi realizat, totodată, un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei UE, inclusiv în contextul pregătirii exercitării Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene, precum şi pe teme internaţionale”, conform sursei menţionate.

De asemenea, cei doi preşedinţi vor participa la inaugurarea unei expoziţii dedicate comemorării a 2000 de ani de la moartea poetului latin Ovidiu. Agenda şefului de stat român va mai include întrevederi oficiale cu Preşedintele Consiliului de Miniştri al Italiei, Giuseppe Conte, Preşedintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, şi Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberto Fico.

„La data de 16 octombrie a.c., Preşedintele României va participa la deschiderea Forumului de Afaceri România-Italia, eveniment menit să stimuleze dimensiunea economică a Parteneriatului Strategic Consolidat, în contextul în care, în 2017, valoarea schimburilor comerciale a fost de 14,6 miliarde euro, cea mai ridicată valoare înregistrată în istoria relaţiilor comerciale româno-italiene. Cu o valoare estimată a schimburilor comerciale de peste 15,5 miliarde euro, în acest an, Italia este doilea partener comercial al României şi ocupă primul loc în topul investitorilor străini din punct de vedere al numărului de companii prezente pe piaţă, respectiv locul cinci în clasamentul investiţiilor străine în economia noastră.”, se mai arată în comunicatul de presă.

Preşedintele va avea, şi la Roma, o întrevedere cu Primarul oraşului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti, cea mai numeroasă din afara graniţelor şi cea mai mare comunitate străină din Peninsulă. La întâlnire va participa şi primar, Virginia Raggi, a conchis Administraţia Prezidenţială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici