Klaus Iohannis se va implica să nu fie acceptat Dan Nica în funcţia de comisar european

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-o discuţie informală cu jurnaliştii, că se va implica la nivelul UE pentru a nu fi acceptat un comisar european propus de un Guvern demis, respectiv europarlamentarul PSD Dan Nica.

835 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis se va implica să nu fie acceptat Dan Nica în funcţia de comisar european

Klaus Iohannis se va implica să nu fie acceptat Dan Nica în funcţia de comisar european

„Mă voi implica la nivel european ca să nu fie acceptat un comisar european propus din partea unui Guvern demis”, le-a spus informal şeful statului jurnaliştilor prezenţi, joi, la Palatul Cotroceni.

Propunerea pentru funcţia de comisar european din partea României, în persoana lui Dan Nica, a ajuns la Comisia Europeană, au declarat surse politice de la Bruxelles pentru MEDIAFAX, iar în prezent procedura de selecţie îşi urmează cursul, candidatul fiind unul care nu a fost selectat în vară.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că o scrisoare ce conţine numele unui candidat din partea României a ajuns luni la Comisia Europeană.

Viorica Dăncilă a anunţat deja că propunerea Executivului este Dan Nica, după ce Rovana Plumb a fost respinsă pentru funcţia de comisar european pentru Transporturi.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru, 4 împotrivă şi 3 voturi anulate.

Taguri:
iohannis,
comisar,
nica

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici