Klaus Iohannis spune că traseismul politic poate fi stopat doar de alegători

  • Klaus Iohannis spune că stoparea traseismului politic, „boală gravă a politicii româneşti”, ţine doar de alegători, care au posibilitatea de a nu îi alege.
  • Acesta aminteşte de ordonanţa de urgenţă dată de PSD în 2014 care a permis transferul primarilor la social-democraţi.
  • „Originea traseismului cvasilegalizat se află la PSD”, a spus şeful statului.
204 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis spune că traseismul politic poate fi stopat doar de alegători

Klaus Iohannis spune că traseismul politic poate fi stopat doar de alegători

„Au existat încercări pt a opri traseismul prin lege. Nu s-a reuşit din motive legate de opiniile CCR, dar cred că e o boală gravă a politicii româneşti şi cu cât mai repede terminăm cu ea cu atât mai bine, or terminatul ţine de alegători”, spune Klaus Iohannis.

El precizează că nu şi-a schimbat opinia cu privire la traseismul politic, însă aminteşte de ordonanţa de urgenţă dată de PSD în 2014 care a permis transferul primarilor la social-democraţi.

„În ultima vreme majoritatea articolelor despre traseism acuză PNL, dar vă amintesc că patentul pentru traseism e la PSD, care în 2014, cu foarte puţin timp înainte de alegeri a legiferat prin OUG traseismul politic. Originea traseismului cvasilegalizat se află la PSD. Mi se pare că aceste lucruri trebuie să ni le reamintim”, mai spune şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici