Klaus Iohannis: Unificarea dreptei constă în unificarea PNL şi PDL, nu se referă la PMP

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Buzău, că ”unificarea dreptei” constă în alianţa dintre PNL şi PDL, nicidecum cu PMP, adăugând că unificarea dreptei ”nu se face nici cu Traian Băsescu, nici împotriva lui Traian Băsescu”, dar ”se face fără Traian Băsescu”.

558 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Unificarea dreptei constă în unificarea PNL şi PDL, nu se referă la PMP

Klaus Iohannis (Imagine: Codrin Prisecaru/Mediafax Foto)

”Unificarea dreptei constă în unificarea PNL şi PDL. Această unificare nu se referă la PMP. Fiindcă unificarea dreptei acum în România nu se face nici cu Traian Băsescu, nu se face nici împotriva lui Traian Băsescu. Unificarea acum se face fără Traian Băsescu. Trebuie să admitem cu toţii că există proiecte ale partidelor politice care nu l includ pe Traian Băsescu, care vizzează viitorul nu trecutul şi care se fac acum între PNL şi PDL”, a afirmat, într-o conferinţă de presă, Klaus Iohannis.

Întrebat dacă în toamnă, la alegerile prezidenţiale, se va solicita, la nevoie, sprijinul PMP, Iohannis a spus: ”Nu va fi nevoie de ajutorul PMP, e nevoie de votul electoratului. Voturile partidelor nu se tranformă decat parţial înspre un candidat care nu aparţine acelui partid”.

De asemenea, Iohannis a mai spus că la Buzău s-a întâlnit cu liberalii din Regiunea sud-est, din judeţele Vrancea, Tulcea, Buzău, Constanţa şi Galaţi, fiind vorba despre o întâlnire electorală în condiţiile în care el personal a încurajat şi încurajează competiţia internă.

”Primele măsuri propuse în calitatea mea de preşedinte interimar a fost competiţia internă care trebuie revigorată. Trebuie să avem curajul să venim în faţa colegilor, să ne prezentăm, să existe un vot liber pentru toate funcţiile care vor fi alese în partid. Am prezentat eu personal conceptul meu aşa cum îl văd pentru PNL şi pentru România, o viziune pentru un deceniu liberal. Sunt convins că noi putem să dăm preşedintele României şi în 2014 şi în 2019. Sunt convins că după unificarea dreptei putem guverna România cel puţin opt ani, opt ani în care vom schimba ţara şi o vom transforma ,dintr-o ţară care abia se aude din estul Europei, o ţară cu prea mulţi oameni săraci, asistaţi sociali, într-o ţară prosperă şi puternică. Asta e viziuena mea pentru PNL şi pentru România!”, a declarat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici