La negocierile cerute de Negoiţă au venit doar liderii PDL, minorităţi şi independenţi

Liderii PDL, precum şi reprezentanţi ai grupului minorităţilor şi ai parlamentarilor independenţi au sosit, până la ora transmiterii acestei ştiri, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu premierul desemnat, Liviu Negoiţă, despre formarea unui nou Cabinet.

9 afișări
Imaginea articolului La negocierile cerute de Negoiţă au venit doar liderii PDL, minorităţi şi independenţi

La negocierile cerute de Negoiţă au venit doar liderii PDL, minorităţi şi independenţi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

La discuţiile de la Guvern s-au prezentat Emil Boc, Adriean Videanu şi Vasile Blaga (PDL), Varujan Pambuccian şi Aurel Vainer (minorităţi), Gabriel Oprea şi Eugen Nicolicea (independenţi).

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat că a invitat toate partidele pentru vineri, la ora 17.00, pentru negocieri privind formarea unui guvern de uniune naţională. El a precizat că negocierile vor fi organizate la Palatul Victoria, simultan cu toate partidele.

Purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţiale a PSD, Victor Ponta, a declarat însă, pentru MEDIAFAX, că social-democraţii acceptă să discute cu premierul-desemnat, Liviu Negoiţă, luni, la Parlament, alături de reprezentanţii grupurilor din majoritatea parlamentară.

Preşedintele executiv al UDMR, Kelemen Hunor, a declarat la rândul său că formaţiunea nu va participa, vineri, la întâlnirea cu premierul desemnat, Liviu Negoiţă, dar aşteaptă o propunere pentru o întâlnire care ar putea avea loc sâmbătă după-amiază, în condiţiile în care niciun lider al UDMR nu se află la Bucureşti.

La rândul său, liderul liberal Ludovic Orban, întrebat dacă PNL se va prezenta la negoicierile pentru formarea unui nou Guvern, condus de Liviu Negoiţă, a răspuns: "Din acest moment, nu mai avem cu cine să discutăm".

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe primarul Sectorului 3 al Capitalei, Liviu Negoiţă (PDL), pentru formarea Guvernului.

Liviu Negoiţă a declarat, la Cotroceni, că doreşte formarea unui guvern de coaliţie, iar negocierile vor începe vineri şi vor dura trei zile, astfel că lista noului cabinet va fi depusă luni la Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici