Lakatos: Niciodată nu l-am auzit pe "domnul boboc Boc" spunând "am făcut", ci doar "vom face"

Deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter susţine că premierul Emil Boc "vrea să restructureze gramatica limbii române prin eliminarea perfectului compus", afirmând că el nu l-a auzit niciodată pe primul ministru spunând "am făcut", ci doar "vom face".

13 afișări
Imaginea articolului Lakatos: Niciodată nu l-am auzit pe "domnul boboc Boc" spunând "am făcut", ci doar "vom face"

Lakatos: Niciodată nu l-am auzit pe "domnul boboc Boc" spunând "am făcut", ci doar "vom face" (Imagine: Bogdan Maran/MediafaxFoto)

Deputatul UDMR de Bihor Lakatos Peter a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că primele două trimestre din anul următor vor fi extrem de dificile din punctul de vedere al şomajului, care va creşte foarte mult.

"Vom trece printr-o groaznică criză a şomajului, pentru că Guvernul nu a ştiut gestiona criza economică", a spus Lakatos.

Acesta a completat, spunând că decizia Guvernului de a desfiinţa posturi din cadrul instituţiilor aflate în subordinea sa este "inutilă", pentru că, de fapt, se face doar trecerea de la un minister la altul.

"Aceasta este comasare, dar nu desfiinţare. În plus, posturile pe care le anunţă că le desfiinţează sunt posturi blocate, pentru care nu se cheltuiesc bani", a spus Lakatos.

Totodată, parlamentarul l-a caracterizat pe premierul Emil Boc ca fiind un "boboc ce se numără toamna", spunând că acesta "vrea să restructureze gramatica limbii române prin eliminarea perfectului compus".

"Niciodată nu l-am auzit pe domnul boboc Boc spunând «am făcut». Foloseşte doar viitorul şi zice «vom face», «vom drege», aşa că nu văd de ce să mai existe perfectul compus, că oricum nu se foloseşte", a declarat Lakatos.

Deputatul UDMR a făcut public şi un program de strategii şi măsuri de gestionare a crizei propus de formaţiunea din care face parte, plan pe care UDMR îl va pune în practică, dacă va ajunge la guvernare.

Lakatos a spus că planul, în mare, conţine măsuri similare cu ale celorlalte partide, dar are şi obiective neatinse de celelalte formaţiuni politice.

"Reglementarea muncii ocazionale, necesară, de exemplu, iarna în domeniul construcţiilor, iniţierea unui program guvernamental alimentat din fonduri UE pentru sprijinirea menţinerii locurilor de muncă din cadrul IMM-urilor, prin care am putea ca tot a cincea zi lucrătoare să o plătească statul, cu condiţia ca angajaţii să participe la cursuri de recalificare, sunt doar două din aceste măsuri", a spus Lakatos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici