Lecţii de gramatică între instituţii, înainte de votul din 10 noiembrie. STS, ironizat de judecătorii BEC, într-un document oficial

BEC a publicat, vineri, pe site-ul propriu, un răspuns oficial adresat STS, în care dă lecţii de gramatică serviciului special condus de general de brigadă Ionel–Sorin Bălan în care cere să fie făcut acordul gramatical la plural. ”Se impune din realizarea acordului gramatical”, se arată în răspunsul BEC.

1797 afișări
Imaginea articolului Lecţii de gramatică între instituţii, înainte de votul din 10 noiembrie. STS, ironizat de judecătorii BEC, într-un document oficial

Lecţii de gramatică între instituţii. STS, ironizat de judecătorii BEC, într-un document oficial

”Sintagma <la sediul acestora> (sediile acestora - n.r) din cuprinsul art. 4 alin (1) şi al art. 5 alin. (4) din Decizia BEC 54/D/16.10.2019 se referă la sediul biroului judeţean, municipal sau al biroului pentru străinătate, după caz, concluzie care se impune din realizarea acordului gramatical al adjectivului demonstrativ cu substantivele pe care le determină”, este răspunsul semnat de preşedintele Biroului Electoral Central, judector Adina Georgeta Nicolae la cererea STS de clarificare a aspectelor dintr-un alt document al BEC.

Clarificările cerute de STS, potrivit unei solicitări adresate joi BEC, aveau legătură cu modul de corectare a datelor eronate din procesele-verbale de la alegerile prezidenţiale.

”La art. 4, alin. 1 şi la art. 5, alin. 4, sintagma ”...la sediul acestora.” Se referă la sediul SV (secţiei de votare - n.r.) sau la sediul BEJ/BESMB”, era una dintre clarificările STS, potrivit unui document semnat în numele directorului STS, general de brigadă Ionel–Sorin Bălan.

 

 

Taguri:
bec,
sts,
gramatică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici