Lege adoptată în Parlament: Monitorul Oficial, accesibil oricărui utilizator

Parlamentul a adoptat o lege din pachetul de debirocratizare prin care Monitorul Oficial va deveni accesibil pentru citire, salvare, căutare şi imprimare oricărui utilizator.

3240 afișări
Imaginea articolului Lege adoptată în Parlament: Monitorul Oficial, accesibil oricărui utilizator

Lege adoptată în Parlament: Monitorul Oficial, accesibil oricărui utilizator

În prezent, Monitorul Oficial se publică în varianta electronică, doar pentru citire, iar accesul utilizatorilor a rămas îngrădit de o aplicaţie web care blochează salvarea, imprimarea sau chiar şi citirea facilă pe dispozitive mobile sau care nu susţin aplicaţia web.

„Aţi lucrat vreodată cu Monitorul Oficial, fie el şi în format electronic pe pagina e-monitor? Vi s-a părut că e normal ca în 2021 accesul la o lege să fie atât de greoi? Să nu o poţi căuta după cuvinte cheie, să nu o poţi copia? Să nu o poţi salva sau imprima? Am oprit aceste lucruri azi! Parlamentul a adoptat azi o lege din pachetul de debirocratizare şi transparentizare iniţiat anul trecut”, a anunţat miercuri pe Facebook Claudiu Năsui, ministru USR PLUS.

„Deşi în anul 2008 s-a implementat publicarea ca fişier PDF liber accesibil, ca urmare a unei modificări legislative, acest lucru a fost întrerupt în scurt timp, implementându-se platforma e-Monitor cu aceste limitări.

Accesul cetăţenilor la Părţile I şi II din Monitorul Oficial (actele normative şi stenogramele şedinţelor legislativului) trebuie să fie liber şi neîngrădit”, a mai scris Claudiu Năsui pe reţeaua de socializare.

El a anunţat că în urma legii adoptate accesul la Monitorul Oficial se va putea face în format electronic, accesibil pentru citire, căutare, salvare, distribuire şi imprimare de către orice utilizator.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici