Lege promulgată: Avantaje fiscale pentru nomazii digitali

Străinii care vin în România pentru o perioadă mai mare de timp şi care lucrează de la distanţă pentru o companie din afara UE vor beneficia de facilităţi fiscale ca urmare a promulgării legii de preşedintele Klaus Iohannis.

319 afișări
Imaginea articolului Lege promulgată: Avantaje fiscale pentru nomazii digitali

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru promulgarea legii care prevede avantaje fiscale pentru nomazii digitali.

„Prin această lege ne dorim să atragem cât mai multe resurse financiare în ţară şi să ţinem, totodată, pasul cu schimbările din piaţa muncii: vedem cu toţii cum impactul tehnologic, telemunca, dar şi posibilitatea facilă de a călători reprezintă realităţi ale lumii de astăzi. Statele din întreaga lume sunt într-o directă competiţie. România se bucură de un potenţial turistic extraordinar şi trebuie să devină o destinaţie cerută şi apreciată de nomazii digitali. Pentru asta, însă, trebuie să oferim un regim clar fiscal nomazilor digitali care ar dori să aleagă România drept ţară de destinaţie. Cu acest gând am iniţiat proiect de faţă, alături de deputata Gabriela Horga, proiect care, iată, devine realitate”, spunea la dezbaterea legii deputata USR Diana Buzoianu.

Concret, nomazii digitali vor putea alege România ca ţară de destinaţie fără să aibă grija dublei impuneri a taxelor pentru veniturile realizate în afara României. Ei vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit, a contribuţiilor de asigurări sociale, precum şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate.

„Un număr cât mai mare de nomazi digitali în România înseamnă şi mai multe resurse financiare aduse în economia ţării. Dacă, de exemplu, România ar atrage anual doar 2.000 de nomazi digitali, care ar cheltui în medie 2.000 de euro pe lună, la finalul unui an vor fi atraşi aproximativ 50 de milioane de euro în economia naţională. Viza pentru nomazi digitali în România a fost introdusă în ianuarie 2022, după ce Parlamentul a adoptat un proiect iniţiat tot de Diana Buzoianu. Pasul următor era, firesc, clarificarea statutului fiscal pentru această categorie de cetăţeni străini, ceea ce s-a întâmplat prin proiectul adoptat de Camera Deputaţilor, în calitate de Cameră decizională”, menţiona un comunicat de presă al USR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici