Lege promulgată: Pe drapel nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea care prevede că pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare.

620 afișări
Imaginea articolului Lege promulgată: Pe drapel nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri

„Pe drapelul României nu pot fi adăugate alte inscripţii şi simboluri în afara celor aprobate prin lege sau prin regulamentele militare”, prevede legea.

De asemenea, se menţionează că în locurile în care se arborează drapelul României pot fi arborate şi drapelul Uniunii Europene şi cel al NATO, iar pe toată durata intonării imnului naţional asistenţa va intona imnul sau va păstra tăcerea.

„În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul modifică şi completează Normele privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.157/2001, cu modificările şi completările ulterioare”, se precizează în lege.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 31 mai propunerea legislativă, în calitate de for decizional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici