Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată

Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă, care să stabilească faptul că de corectitudinea desfăşurării alegerilor şi a rezultatelor se va ocupa Institutul Naţional de Statistică, şi nu Autoritatea Electorală Permanentă.

5 afișări
Imaginea articolului Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată

Legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată

Chestorul Camerei Deputaţilor Ioan Muntean a declarat, luni, după şedinţa comună a Birourilor Permanente ale Parlamentului, că legea alegerilor europarlamentare ar putea fi modificată printr-o ordonanţă de urgenţă.

Muntean a spus că această soluţie s-a degajat după ce mai mulţi parlamentari, printre care senatorul PRM Gheorghe Funar, au reclamat faptul că programul de software care asigură centralizarea rezultatelor votului de la alegerile europarlamentare a fost achiziţionat de Institutul Naţional de Statistică (INS), şi nu de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Chestorul Camerei Deputaţilor a menţionat că problema ridicată de Funar  vizează, în principal, faptul că prin achiziţionarea respectivului program de software s-a încălcat legea, care stabileşte că AEP organizează licitaţiile pentru selectarea unor astfel de programe.

Muntean a precizat că timpul rămas până la alegerile europarlamentare nu permite organizarea unei licitaţii de către AEP pentru achiziţionarea programului software, o licitaţie necesitând un termen de 60 de zile.

În aceste condiţii, trei senatori şi doi deputaţi se vor întâlni, marţi, cu reprezentanţi ai AEP şi ai INS, pentru a discuta despre probabilitatea fraudării alegerilor europarlamentare.

De asemenea, a mai spus chestorul Camerei, există intenţia ca, printr-o ordonanţă de urgenţă, legea alegerilor să fie modificată, urmând să se precizeze că, doar pentru alegerile europarlamentare din 25 noiembrie, de corectitudinea rezultatelor va răspunde Institutul Naţional de Statistică, şi nu Autoritatea Electorală Permanentă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici