Legea ANI reexaminată, adoptată de Camera Deputaţilor pe articole

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, pe articole, Legea ANI reexaminată la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, modificările operate de Comisia juridică fiind adoptate fără obiecţii, iar votul final va fi expirmat joi la prânz.

21 afișări
Imaginea articolului Legea ANI reexaminată, adoptată de Camera Deputaţilor pe articole

Legea ANI reexaminată, adoptată de Camera Deputaţilor pe articole (Imagine: Bogdan_Maran/Mediafax Foto)

Secretarul Comisiei juridice a Camerei Gabriel Andronache (PDL) a citit raportul comisiei privind reexaminarea Legii privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice pentru modificarea şi completarea Legii 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANI.

El a menţionat că pentru această reexaminare Camera Deputaţilor are calitate de primă Cameră sesizată, precizând că membrii Comisiei juridice au dezbătut cererea de reexaminare şi, în urma dezbaterilor, comisia a decis cu o abţinere să supună plenului adoptarea raportului asupra acestei reexaminări cu amendamente admise.

Modificările aduse de către deputaţii jurişti au fost adoptate de plenul Camerei fără observaţii.

Proiectul urmează să intre la vot final, joi, la ora 12.00.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis luni scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care reînnoieşte solicitarea ca, până la intrarea în vacanţa parlamentară, cele două Camere să aprobe proiectele Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă, precum şi Legea ANI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici