Legea funcţionarilor publici, contestată de PSD la Curtea Constituţională

Senatorul PSD Dan Şova a anunţat, joi, că deputaţii social-democraţi au depus, miercuri, o sesizare de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională asupra Legii funcţionarilor publici, adoptată de Camera Deputaţilor.

18 afișări
Imaginea articolului Legea funcţionarilor publici, contestată de PSD la Curtea Constituţională

Legea funcţionarilor publici, contestată de PSD la Curtea Constituţională (Montaj foto)

Şova a spus că un demers similar au făcut şi 34 de senatori PSD şi PNL care au înaintat Secretariatului general al Senatului, tot miercuri, o sesizare de neconstituţionalitate la modificările aduse de Camera Deputaţilor Legii 188/1999, a Statutului funcţionarilor publici, prin care se introduce o derogare de 6 luni în care pot fi numite ca directori ai serviciilor deconcentrate şi persoane care nu sunt funcţionari publici.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 172 de voturi "pentru", nici un vot "împotrivă" şi nici o abţinere, proiectul legii privind Statutul funcţionarilor publici, în absenţa deputaţilor PSD şi PNL.

Votul asupra proiectului de lege a fost exprimat de deputaţi prin ridicare de mână, şi nu electronic, la cererea liderului grupului PDL, Mircea Toader.

Deputaţii PSD şi PNL nu au participat la şedinţă în semn de protest faţă de faptul că acest proiect ar fi fost introdus neregulamentar pe ordinea de zi a plenului, iar raportul Comisiei de administraţie a fost întocmit "neregulamentar".

PNL şi PSD au anunţat că vor ataca la Curtea Constituţională acest proiect, pentru încălcarea prevederilor parlamentare şi regulamentare. PC a anunţat, la rândul său, că se alătură demersului PNL şi PSD.

Camera Deputaţilor este forul decizional în privinţa acestui act normativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici