Legea garantării reprezentării românilor din Harghita şi Covasna în Parlament a trecut de Senat

Legea privind garantarea reprezentării românilor din Covasna şi Harghita în Parlament a trecut de Senat, unul dintre iniţiatori, deputatul PDL de Covasna Petre Străchinaru, apreciind că sunt şanse reale ca aceasta să fie adoptată şi de Camera Deputaţilor, forul decizional în acest caz.

2 afișări
Imaginea articolului Legea garantării reprezentării românilor din Harghita şi Covasna în Parlament a trecut de Senat

Legea garantării reprezentării românilor din Harghita şi Covasna în Parlament a trecut de Senat

Deputatul PDL de Covasna Petre Străchinaru a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că proiectul de lege în cauză a trecut de Senat la sfârşitul anului trecut, adăugând că speră ca în sesiunea următoare, care începe în luna februarie, să fie adoptat şi de Camera Deputaţilor.

În acest caz Camera Deputaţilor este forul decizional, iar Petre Străchinaru susţine că sunt şanse reale ca şi aici să primească un vot favorabil. Deputatul speră în votul favorabil al parlamentarilor PD, PSD, PC, PRM şi eventual chiar al UDMR.

Deputaţii Petre Străchinaru (PD) şi Mircea Duşa (PSD) anunţau, în aprilie, depunerea proiectului de lege privind garantarea reprezentării în Parlament a românilor din cele două judeţe, pentru că în cazul introducerii votului uninominal ar exista riscul ca românii din aceste judeţe să nu mai aibă reprezentanţi în Parlament.

Deputatul democrat declara atunci că, alături de deputatul Mircea Duşa (deputat PSD de Harghita), va introduce la Parlament o veche iniţiativă a societăţii civile româneşti din cele două judeţe, unde românii sunt minoritari numeric, pentru ca aceştia să fie reprezentaţi din oficiu în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici