Legea pensiilor ar putea fi votată din nou dacă plenul e de acord

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis luni ca votul la Legea sistemului unitar de pensii publice să fie reluat dacă plenul aprobă acest lucru, a anunţat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa.

30 afișări
Imaginea articolului Legea pensiilor ar putea fi votată din nou dacă plenul e de acord

Legea pensiilor ar putea fi votată din nou dacă plenul e de acord (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Duşa a spus că grupurile parlamentare PSD şi PNL au solicitat, în şedinţa Biroului Permanent, reluarea votului, având în vedere că Legea pensiilor a fost votată cu foarte puţini parlamentari prezenţi, respectiv sub cvorumul necesar pentru o lege organică.

PSD şi PNL reclamă în continuare faptul că dezbaterea a avut loc "în fugă".

Duşa a spus că, la solicitarea PSD şi PNL prezentată în Biroul Permanent, conducerea Camerei a fost de acord să se reia votul dacă şi plenul va fi de acord.

Solicitarea către plen de reluare a votului va fi făcută marţi.

Solicitarea către plen de reluare a votului va fi făcută marţi.

La rândul său, secretarul Camerei Dumitru Pardău a declarat că Biroul Permanent a decis, cu 8 voturi "pentru", 2 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri, să se supună aprobării plenului reluarea votului final asupra proiectului legii pensiilor.

Pardău a spus că, la începutul şedinţei Biroului Permanent, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, a solicitat părerea liderilor grupurilor parlamentare cu privire la contestaţiile publice care apar în privinţa votului la Legea pensiilor.

Potrivit lui Pardău, până în prezent, la nivelul Camerei Deputaţilor, nu a fost depusă nicio contestaţie în privinţa acestui vot, iar liderii grupurilor PSD şi PNL au arătat că vor contesta votul şi au solicitat reluarea lui.

"Biroul permanent a decis, cu 8 voturi pentru, 2 împotrivă şi 2 abţineri, ca pe ordinea de zi a plenului la punctul 1 să fie votarea reluării votului la legea pensiilor. La primul punct se va vota această solicitare a celor doi lideri ai PNL şi PSD. Dacă în urma votului se decide că votul la Legea pensiilor trebuie să fie reluat, atunci aceasta va fi reluat la ora 12.30", a precizat Pardău.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, înaintea şedinţei Biroului Permanent, că liderii coaliţiei de guvernare sunt de acord ca, în cazul în care se va formula o contestaţie faţă de votul la Legea pensiilor, să se pronunţe plenul asupra reluării acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici