Legea pensiilor, RESPINSĂ în Senat: Un singur vot a lipsit pentru a trece/ Ministrul Muncii dă asigurări: O vom aproba la Camera Deputaţilor

Legea privind sistemul public de pensii, reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR, a fost respinsă, miercuri, în Senat, ca urmare a neîntrunirii numărului necesar de voturi. Senatorii au votat 67 "pentru" iar 22 s-au abţinut.

4081 afișări
Imaginea articolului Legea pensiilor, RESPINSĂ în Senat: Un singur vot a lipsit pentru a trece/ Ministrul Muncii dă asigurări: O vom aproba la Camera Deputaţilor

Legea pensiilor a fost respinsă în Senat

Legea privind sistemul public de pensii nu a întrunit, miercuri în plenul Senatului, numărul necesar de voturi pentru a trece. Legea a fost reexaminată ca urmare a deciziei de neconstituţionalitate a CCR.

Astfel, 67 de senatori au votat "pentru", 22 s-au abţinut, numărul necesar pentru trecerea legii în Senat, fiind de 68.

Preşedintele şedinţei de Senat a declarat că din cauza lipsei unui senator, în urma demisiei lui Traian Băsescu, nu a fost obţinut acest număr.

Marius Budăi, după ce Legea pensiilor a fost respinsă: Vom aproba la Camera Deputaţilor

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, după ce Legea pensiilor a fost respinsă miercuri în Senat, că asigură românii de faptul că în Camera Deputaţilor, proiectul va fi dezbătut şi aprobat. Budăi a subliniat că legea este „bună” pentru pensionarii din România.

„Ne pune beţe-n roate majorării pensiilor pentru părinţii şi bunicii noştri şi, în general, majorărilor de venituri. Ce am scus noi, alianţa austerităţii dovedeşte că îşi merită cuvântul. Eu îi asigur pe români şi pe pensionari că noi, la Cameră, cu siguranţă vom aproba, vom dezbate această lege. (...) Este o lege bună pentru pensionarii acestei ţări”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Taguri:
pensii,
senat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici