Legea privind amânarea pensionării anticipate a magistraţilor, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede prorogarea până în 2022 a pensionării anticipate a magistraţilor. Legea a trecut de Parlament la începutul lunii decembrie, înainte ca Guvernul să îşi asume răspunderea în legislativ, aşa cum anunţase premierul Ludovic Orban.

422 afișări
Imaginea articolului Legea privind amânarea pensionării anticipate a magistraţilor, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis

Pensionarea anticipată a magistraţilor, prevedere amânată până în 2022. Iohannis a promulgat legea

„Prevederile art.I pct.i42 din Legea nr.242/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, cu referire la art.82 alin.(3) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022”, prevede modificarea adusă Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Totodată, au fost prorogate şi termenele intrării în vigoare a prevederilor legate de completurile de judecători.

„Dispoziţiile art.54 alin.(2) din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecători se aplică apelurilor formulate în procese pomite începand cu data de 1 ianuarie 2021. În procesele pomite începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la data de 31 decembrie 2020 inclusiv, apelurile se judecă în complet format din 2 judecători. În cauzele penale, dispoziţiile art.54 alin.(2) din Legea nr.304/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privitoare la judecarea apelurilor în complet format din 3 judecatori se aplică la judecarea apelurilor în cauzele care au fost înregistrate în primă instanţă începând cu data de 1 ianuarie 2021. Apelurile formulate în cauzele penale înregistrate în primă instanţă începând cu data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă şi până la data de 31 decembrie 2020 inclusiv, se judecă în complet format din 2 judecători”, potrivit modificărilor aduse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici