Lellouche şi Besson vin joi la Bucureşti însoţiţi de ziarişti, dar nu au şi program cu presa română

Delegaţia franceză care soseşte joi la Bucureşti va fi alcătuită din Pierre Lellouche, Eric Besson şi alţi oficiali francezi, precum şi din jurnalişti francezi dar, în pofida acestui fapt, în programul lor nu este prevăzut deocamdată niciun moment de întâlnire cu jurnaliştii români.

19 afișări
Imaginea articolului Lellouche şi Besson vin joi la Bucureşti însoţiţi de ziarişti, dar nu au şi program cu presa română

Lellouche şi Besson vin joi la Bucureşti însoţiţi de ziarişti, dar nu au şi program cu presa română (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De altfel puţine elemente au fost făcute publice cu privire la sosirea delegaţiei franceze la Bucureşti în contextul în care relaţiile dintre cele două ţări traversează un moment dificil din cauza problemei romilor. Niciun program nu a fost anunţat sau postat pe site-ul MAE francez sau al Ambasadei Franţei până la ora transmiterii acestei ştiri.

Contactaţi miercuri de MEDIAFAX, reprezentanţi ai Biroului de presă ai Ambasadei au confirmat sosirea acestora joi la Bucureşti. Din cauza programului strâns nu sunt prevăzute momente de presă, au precizat oficialii, adăugând că totuşi programul nu este definitivat iar o eventuală conferinţă de presă va fi anunţată.

Potrivit unor surse oficiale de la Bucureşti, ministrul Imigraţiei, Eric Besson, şi secretarul de stat pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, urmează să se întâlnească, la Bucureşti, cu Teodor Baconschi, Vasile Blaga şi Ioan Botiş. De asemenea, ei ar putea fi primiţi de primul-ministru, Emil Boc.

Agenţia France-Presse a scris, la rândul său, joi, că delegaţia franceză se va întâlni cu premierul României, Emil Boc, cu ministrul de Interne, Vasile Blaga, şi cu cel de Externe, Teodor Baconschi. Programul încă nu fusese definitivat miercuri, iar vizita prevăzută iniţial să dureze două zile a fost scurtată, a mai scris AFP.

Înainte de a se întâlni la Bucureşti, delegaţii din România şi Franţa s-au deplasat la Bruxelles, unde au avut discuţii la Comisia Europeană pe tema situaţiei romilor din Franţa. Comisia Europeană a cerut Parisului respectarea legislaţiei europene şi a solicitat de asemenea mai multe informaţii despre măsurile adoptate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici