Lia Vasilescu: Craiovenii vor fi întrebaţi dacă Băsescu să fie cetăţean de onoare, cum vrea Solomon

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu susţine că USL începe o campanie de strângerea de semnături în cadrul căreia craiovenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord ca preşedintelui Traian Băsescu să îi fie acordat titlul de cetăţean de onoare al Craiovei, aşa cum a propus primarul Antonie Solomon.

301 afișări
Imaginea articolului Lia Vasilescu: Craiovenii vor fi întrebaţi dacă Băsescu să fie cetăţean de onoare, cum vrea Solomon

Traian Băsescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lia Olguţa Vasilescu a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă la Craiova, că USL a luat această decizie întrucât "nu îşi aminteşte ca Traian Băsescu să fi făcut ceva pentru Craiova în cei şapte ani de mandat".

"Am luat act de propunerea domnului primar al Craiovei, Antonie Solomon, de a acorda titlu de cetăţean de onoare domnului Traian Băsescu. Noi suntem total împotriva acestui demers şi, mai mult decât atât, vom începe o acţiune de strângere de semnături prin care le cerem craiovenilor să răspundă la următoarea întrebare: «Sunteţi de acord cu propunerea primarului Antonie Solomon de a acorda titlul de cetăţean de onoare al Craiovei lui Traian Băsescu?» Facem acest lucru pentru că noi nu amintim ca Traian Băsescu să fi făcut ceva pentru Craiova în cei şapte ani de mandat", a spus senatorul PSD, care crede că se vor strânge semnături astfel încât această propunere să nu treacă de Consiliul Local Craiova.

În luna iulie, la câteva zile de la revenirea în postul de primar al Craiovei, după ce fusese suspendat din funcţie de către instanţă, timp de un an şi patru luni, Antonie Solomon a anunţat în presa locală că va propune ca preşedintelui Traian Băsescu să îi fie acordat titlul de cetăţean de onoare al Craiovei.

Antonie Solomon, suspendat din funcţia de primar în martie 2010, după ce a fost arestat pentru fapte de corupţie, şi-a reluat atribuţiile de primar în 25 iulie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Galaţi.

Antonie Solomon anunţa, la mijlocul lunii iulie, că a decis ca în anul 2012 să candideze pentru un nou mandat de edil al Craiovei din partea UNPR.

Solomon declara, la începutul lunii aprilie 2010, la un post local de televiziune, în primul său interviu susţinut în presă după eliberarea din Penitenciarul Galaţi, că a intrat în PDL pentru preşedintele Traian Băsescu şi că nu va pleca din partid întrucât nu vrea să fie "javră".

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv în 3 martie 2010, pentru luare de mită în formă continuată, uz de fals şi fals intelectual. În 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din funcţia de primar, prin ordin al prefectului de Dolj.

Solomon a fost încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, iar în 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, fiind pus în libertate în 8 septembrie 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici