Liberalii au aşteptat rezultatele exit-poll-urilor în grădină, pe modelul PSD şi PDL

Noua conducere a PNL, eurocandidaţii şi tinerii liberali au decis să schimbe tradiţia de la scrutinele din trecut şi să organizeze "seara alegerilor" în grădina sediului central, după modelul partidelor de la putere, primind însă tăcuţi şi dezamăgiţi procentul mic obţinut de partid.

20 afișări
Imaginea articolului Liberalii au aşteptat rezultatele exit-poll-urilor în grădină, pe modelul PSD şi PDL

Liberalii au aşteptat rezultatele exit-poll-urilor în grădină, pe modelul PSD şi PDL (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Ziua alegerilor a debutat pentru liberali, cu exprimarea votului. Cel mai matinal s-a dovedit a fi tot Ludovic Orban, care la 07.30 a votat pentru a trimite în PE parlamentari care să construiască "o voce puternică şi autoritară" în Europa.

Noul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a votat "cu acelaşi partid, ca întotdeauna". Antonescu a anunţat iniţial că va vota la ora 08.00, dar în seara de dinaintea alegerilor s-a răzgândit, hotărându-se să voteze la urne la ora 10.30. Cel mai relaxat liberal se pare că a fost Călin Popescu Tăriceanu, care a votat în comuna de domiciliu, Ciofliceni, şi şi-a făcut propriul său program, nefiind nevoit să se afişeze la partid.

Dintre primii opt candidaţi, doar Norica Nicolai, Renate Weber, Ramona Mănescu şi Ben-Oni Ardelean au votat în Bucureşti, restul exprimându-şi votul în teritoriu.

După voturi, noua conducere a PNL a decis ca la aceste euroalegeri să amenajeze pentru presă, dar şi pentru aşteptarea rezultatelor exit-poll-urilor, două corturi în grădina din spatele sediului central. Ideea amenajării, pe o zi caniculară, a unui "solar pentru presă", cu plasme şi pupitru pentru conferinţe, a aparţinut, se pare, unei firme de consultanţă cu care lucrează liberalii. Consultanţii au gândit o ieşire în natură pe modelul partidelor aflate la putere, dar nu au reuşit decât să încingă, la propriu, echipamentele, mobilierul, apa, ziariştii şi liderii PNL care au susţinut conferinţe sau au venit să vorbească cu presa.

Deşi iniţial liberalii au interzis accesul ziariştilor în sediul central, canicula i-a făcut să treacă la sentimente mai bune şi să îi lase să intre într-una din încăperile răcoroase ale sediului. Liberalii au oferit îngheţată, apă rece şi fructe. În plus, în jurul orei 19.00 liberalii au adus în grădină două torturi, pentru a sărbători "retragerea lui Geoană din CSAT".

Înainte de ora 21.00, liderii PNL, candidaţii, tinerii liberali şi voluntarii s-au strâns pe răcoare în grădină, la lumina refelctoarelor, pentru a urmări rezultatele exit-poll-urilor. Atmosfera de dinainte de anunţarea exit-poll-urilor a fost relaxantă, liderii PNL povestind despre campania electorală, ziua votului, canicula care a făcut probleme, dar şi despre fotbal, subiectul fiind atins inclusiv de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Prevăzători, liberalii nu au înşirat cupele de şampanie pentru a sărbători scorul, ca altă dată, ci au amenajat un bar, de la care majoritatea celor prezenţi la sediul PNL au comandat limonadă.

Atmosfera tăcută şi destul de tristă cauzată de procentul de doar 16,6%, după INSOMAR, a fost revigorată, pentru liberalii care se aşteptau la un scor de 18%, de declaraţiile lui Emil Boc şi Mircea Geoană, care i-au făcut pe liberali să facă glume pe seama liderilor PSD şi PDL.

După exit-poll-uri şi după declaraţiile liderului lor, liberalii au intrat liniştiţi în sediu, încercând să-şi mascheze dezamăgirea pentru scorul obţinut, răspândindu-se care încotro.

La sediu au mai rămas cei trei lideri aflaţi în spatele tabloului de comandă, Orban, Stroe şi Mănescu, pentru a face numărătoarea paralelă a PNL.

(Material realizat de Nicoleta Nicolae, nicoleta.nicolae@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici