Liberalii au depus listele de candidaţi pentru PE

Noua conducere a PNL împreună cu o mare parte a candidaţilor pentru euroalegeri, a depus, luni dimineaţă, la BEC, listele candidaţilor la alegerile pentru Parlamentul European şi cele peste 540.000 de semnături strânse pentru susţinerea acestor candidaţi.

36 afișări
Imaginea articolului Liberalii au depus listele de candidaţi pentru PE

Liberalii au depus listele de candidaţi pentru PE (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, la final, că speră ca de data aceasta liberalii să obţină mai mulţi europarlamentari şi a menţionat că abia aşteaptă să înceapă propriu-zis campania electorală.

"Pornim cu încredere în această campanie. Suntem pregătiţi pentru a trimite încă o dată, mai mulţi sper de data asta, parlamentari liberali care să reprezinte România în Europa cu succes. Abia aşteptăm să înceapă propriu-zis campania electorală, avem ce spune românilor, avem ce discuta cu românii", a susţinut Crin Antonescu.

Întrebat dacă are emoţii, liderul PNL a răspuns afirmativ, motivând că este un moment în care "întotdeauna e normal să ai emoţii".

Pe de altă parte, Antonescu a explicat că liberalii au o listă cu oameni consacraţi în Europa care şi-au dovedit capacitatea de a se adapta la rigorile parlamentarismului european şi a subliniat că, în opinia sa, această campanie va însemna "un test pentru capacitate de mobilizare a partidului".

Antonescu şi-a exprimat speranţa că această campanie se va axa pe teme europene, care interesează pe români pentru viaţa lor de zi cu zi, pentru activitatea lor economică, dar şi pentru dezvoltarea şi dinamica economiei societăţii româneşti.

În acest context, liderul PNL a menţionat că îşi doreşte ca această campanie "să nu fie parazitată şi veşnicile subiecte interne, care nu au nicio legătură cu ceea ce se întâmplă în Europa şi în lume".

"Poate că, fiind în condiţii de criză economică şi financiară, vom fi în fine atenţi la ceea ce contează cu adevărat sau ceea ce face dezvoltarea unei ţări. Noi ne-am construit lista, ne-am propus candidaţii, în funcţie de aceste subiecte şi de ceea ce au ei de făcut la Bruxelles", a conchis Antonescu.

La rândul său, secretarul general al PNL Radu Stroe a declarat că liberalii au strâns peste 540.000 de semnături de susţinere a candidaţilor.

La depunerea listelor nu s-au înregistrat nereguli, la eveniment participând, pe lângă liderii Crin Antonescu şi Ludovic Orban, o mare parte a candidaţilor, printre care Norica Nicolai, Andina Vălean, Ramona Mănescu, Cristian Buşoi, Magor Csibi, Relu Fenechiu, Romeo Stavarache.

Lista PNL pentru PE:

1. Norica Nicolai,

2. Adina Vălean - Prahova,

3. Renate Weber - Sector 3,

4. Ramona Mănescu - Sector 6,

5. Cristian Buşoi - Timiş,

6. Ben - Oni Ardelean - Hunedoara,

7. Ovidiu Silaghi - Satu Mare,

8. Csibi Magor Imre - Harghita,

9. Cătălin Turliuc - Iaşi,

10. Cristian Cojocaru - Bacău,

11. Ionel Muscalu - Giurgiu,

12. Radu Surugiu - Neamţ,

13. Radu Puscariu - Braşov,

14. Hellvig Nechita Eduard - Bihor,

15. Dietrich Roberto - Sibiu,

16. Ghiveciu Camelia - Călăraşi,

17. Morţun Alexandru Ioan - Mehedinţi,

18. Crsitian Ghibu,

19. Oros Nichita Adrian - Cluj,

20. Popescu Liviu Ionuţ – Sector 2,

21. Săvulescu Gabriel – Sector 1,

22. Dumitru Cosmescu – Argeş,

23. Ludovic Orban – Sector 1,

24. Gabriel Lungu,

25. Andrei Petrescu sector 4,

26. Euforsina Carp,

27. Anghel Cristian – Maramureş,

28. Zamfirescu Ovidiu – Sector 1,

29. Ionescu Victor Lucian – Sector 3,

30. Purghel Dan – Sector 4,

31. Ciurariu Florin – Vaslui,

32. Iulian Georgevici – Caraş Severin,

33. Arin Avramescu – Sector 1.

Cei zece candidaţi PNL de rezervă sunt: Romeo Stavarache, Ingrid Zaarour, Florin Moşneanu, Hubert Petru Ştefan Thuma, Viorel Călin, Aura Pohoaţă, Relu Fenechiu, Miricia Muntean, Andreea Lambru şi Claudia Benchescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici