Liberalii îi propun pe Antonescu şi pe Olteanu candidaţi la şefia Senatului şi Camerei - surse

Deputaţii liberali au decis, luni, în şedinţa grupului parlamentar, cei doi candidaţi ai PNL pentru şefia Senatului şi a Camerei să fie Crin Antonescu şi Bogdan Olteanu, cei doi fiind propuşi şi pentru funcţiile de vicepreşedinte, liberalii nedorind să susţină candidaţii celorlalte partide.

18 afișări
Imaginea articolului Liberalii îi propun pe Antonescu şi pe Olteanu candidaţi la şefia Senatului şi Camerei - surse

Liberalii îi propun pe Antonescu şi pe Olteanu candidaţi la şefia Senatului şi Camerei (Imagine: Mediafax Foto)

Surse din PNL au declarat, pentru MEDIAFAX, că liberalii au stabilit, în şedinţa BPC, şi ulerior la reuniunea grupurilor parlamentare, ca Antonescu şi Olteanu să fie candidaţii formaţiunii pentru funcţiile de preşedinte al Senatului, respectiv al Camerei Deputaţilor.

În plus, cei doi parlamentari sunt desemnaţi de grupuri ca propuneri pentru cele două funcţii de vicepreşedinte pe care PNL ar urma să le primească, potrivit algoritmului.

"Am discutat în BPC şi apoi în şedinţa de grup de la Cameră, despre candidaţii pentru şefiile celor două Camere. Din calculele noastre PNL va primi câte o funcţie de vicepreşedinte în fiecare Cameră, pe tot parcursul mandatului, pentru care am convenit să propunem pe Crin Antonescu, la Senat, şi pe Bogdan Olteanu la Cameră", au susţinut sursele liberale.

Potrivit surselor citate, liberalii au convenit ca cei doi liberali propuşi pentru funcţiile de vicepreşedinte să fie şi candidaţii PNL pentru şefia Camerelor.

"Am decis ca cei doi liberali propuşi pentru funcţiile de vicepreşedinte să fie şi candidaţii PNL pentru funcţia de preşedinte al Camerei respective, mergând pe ideea că cei doi nu vor câştiga funcţia de preşedinte, dar că liberalii au candidaţi proprii şi nu susţinând candidatul PSD sau PDL, după caz", au spus sursele PNL.

Conform acestora, PNL ar mai putea primi pentru şase sesiuni parlamentare o poziţie de chestor, în cadrul BP-urilor, urmând ca la următoarele cinci sesiuni să primească un post de secretar.

"Vom primi, conform algoritmului câte o funcţie de vicepreşedinte pe Cameră pentru opt sesiuni parlamentare, apoi o poziţie de chestor pentru şase sesiuni, şi una de secretar pentru următoarele cinci sesiuni. Poziţia de chestor ar putea deveni una pe întreg mandatul, şi pentru Cameră am decis că va fi ocupată de Dan Motreanu. În cazul în care se va decide în partid preluarea poziţiei de secretar, aceast va fi ocupată de Mihai Voicu", au explicat sursele citate.

Sursele menţionate au afirmat că liberalii propuşi pentru funcţiile de la Cameră au fost votaţi în şedinţa de grup, Olteanu obţinând 55 de voturi "pentru", Motreanu, 61 de voturi favorabile, iar Mihai Voicu, 32 de voturi.

Pe de altă parte, senatorii au decis, prin consens, potrivit liderului de grup Puiu Haşotti, ca Antonescu să fie propus pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, Cornel Popa pentru cea de secretar şi Dan Radu Ruşanu pentru funcţia de chestor al Senatului.

Citeşte şi:

Boc, desemnat premier de Băsescu

Stolojan renunţă la nominalizarea pentru funcţia de premier

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici