Liberalii, nemulţumiţi că nu le-au fost publicate declaraţiile de avere

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu şi-a exprimat nemulţumirea, luni, în plen, vis-a-vis de faptul că decizia grupului liberalilor privind publicarea declaraţiilor de avere este "cenzurată" de secretariatul General al Camerei care solicită declaraţii individuale.

33 afișări
Imaginea articolului Liberalii, nemulţumiţi că nu le-au fost publicate declaraţiile de avere

Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Este de neînţeles faptul cum o hotărâre a unui grup parlamentar este cenzurată de secretariatul general (SG) al Camerei. Vă aduc aminte că lunea trecută sub semnătura grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor s-a solicitat ca declaraţiile de avere şi de interese ale deputaţilor liberali să fie făcute publice pe site-ul Camerei. Am constatat ulterior că ne vine o adresă din partea Secretariatului General al Camerei prin care ne invită pe fiecare deputat în parte pe declaraţie pe proprie răspundere să solicităm acest lucru, cu toate că exista o hotărâre a grupului parlamentar. Eu înţeleg că la nivelul Camerei Deputaţilor hotărârile grupurilor parlamentare sunt consultative sau facultative", a spus Nicolăescu.

Liberalul a ţinut să le aducă aminte secretariatului general că "hotărârile grupurilor sunt normale şi aplicabile", şi că "nimeni nu are voie să le cenzureze".

"Astăzi (luni-nr) deputaţii liberali au făcut şi cererile scrise individuale, dar nu-i normal ceea ce se întâmplă şi vă rog să luaţi act de acest protest ca aşa ceva să nu se mai întâmple", a mai spus Eugen Nicolăescu.

În replică, preşedintele Camerei Roberta Anastase a spus: " La rândul meu, şi eu am depus o cerere individuală pentru ca declaraţia mea de avere să fie afişată pe site".

"Am avut această discuţie în Biroul permanent al Camerei, acolo unde domnul Adrian Năstase a spus că nu se poate accepta o hotărâre luată de un grup şi cererile trebuie să fie individuale", a conchis Anastase

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici