Liberalii spun că au strâns peste 20.000 de semnături cerând PDL să voteze moţiunea de cenzură

Liberalii ieşeni susţin că au strâns peste 20.000 de semnături de la locuitorii municipiului Iaşi, prin care aceştia le solicită parlamentarilor PDL să voteze moţiunea de cenzură depusă de opoziţie, listele cu semnături urmând să fie înmânate aleşilor PDL chiar în ziua dezbaterii moţiunii.

18 afișări
Imaginea articolului Liberalii spun că au strâns peste 20.000 de semnături cerând PDL să voteze moţiunea de cenzură

Iaşi: Liberalii spun că au strâns peste 20.000 de semnături cerând PDL să voteze moţiunea de cenzură (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderul PNL Iaşi, Relu Fenechiu susţine, într-un comunicat de presă transmis, luni, că PNL a strâns peste 20.000 de semnături de la ieşenii care le cer parlamentarilor PDL din municipiu să voteze moţiunea de cenzură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este datoria noastră de a arăta parlamentarilor puterii din municipiul Iaşi că nu au primit mandat de la cei care i-au ales pentru a mai sprijini actualul Guvern. În numai cinci zile cât voluntarii noştri au fost pe teren, s-au strâns peste 20.000 de semnături ale celor care le solicită parlamentarilor aleşi uninominal să nu sprijine măsurile propuse de Guvern", a declarat Relu Fenechiu.

Liderul liberal adaugă că va înainta, marţi, listele cu semnături parlamentarilor PDL, înaintea dezbaterii moţiunii de cenzură din Parlament.

"E un gest simbolic care le va spune celor de la putere că un vot împotriva moţiunii înseamnă un vot împotriva ieşenilor", a spus Relu Fenechiu.

Din cei şase parlamentari PDL din municipiul Iaşi, doar deputatul Daniel Oajdea a anunţat că va vota moţiunea de cenzură, ceilalţi spunând că susţin în continuare actualul guvern.

BPN al PDL Iaşi a propus, luni, ca deputatul Daniel Oajdea să fie exclus din partid, decizia finală urmând a fi luată de Consiliul de Coordonare al partidului.

Dezbaterea moţiunii de cenzură în plenul Parlamentului şi votul asupra acesteia sunt programate pentru marţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici