Liberalii vor stimularea angajatorilor care încadrează şomeri bugetari

Parlamentarii PNL Crin Antonescu, Relu Fenechiu, Victor Paul Dobre şi Emilian Frâncu vor depune, luni, o iniţiaţivă legislativă pentru stimularea angajatorilor care încadrează persoane disponibilizate din sistemul bugetar, prin acordarea unei subvenţii de la stat echivalente cu ajutorul de şomaj.

18 afișări
Imaginea articolului Liberalii vor stimularea angajatorilor care încadrează şomeri bugetari

Liberalii vor stimularea angajatorilor care încadrează şomeri bugetari (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă, remis MEDIAFAX, iniţiativa legislativă vine "în contextul actualei crize economice care afectează România şi care va genera un proces larg de disponibilizări din rândul instituţiilor şi intreprinderilor finanţate de la bugetul de stat, în vederea reducerii cheltuielilor bugetare".

"Considerăm că ieşirea din criză nu se poate realiza prin disponibilizări sau prin lăsarea angajaţilor fără un loc de muncă. Ieşirea din criză de poate face doar prin măsuri de stimulare a angajatorilor, care să conducă la crearea unor noi locuri de muncă în mediul privat, prin acordarea unor subvenţii specifice. Iniţiativa legislativă propune o măsură de stimulare pentru angajatorii care încadrează în muncă persoane disponibilizate din sistemul bugetar înscrise în evidenţa Agenţiei Naţionale apentru Ocuparea Forţei de Muncă cu statut de şomer", se arată în comunicatul PNL.

Conform sursei citate, liberalii propun ca toţi angajatorii care încadrează în muncă persoane aflate în această situaţie să beneficieze de o subvenţie pentru fiecare angajat care a fost disponibilizat din sistemul bugetar, echivalentă cu o sumă egală cu ajutorul de şomaj pe care ar fi fost îndreptăţit să îl primească.

"În cazul în care va fi votată, aplicarea acestei legi nu va presupune niciun efort bugetar, astfel încât aceleaşi sume care s-ar fi virat către şomeri de la bugetul asigurărilor sociale de şomaj se virează către angajatori cu scopul de a crea noi locuri de muncă. Aplicarea acestei stimulări către angajatori va aduce multiple beneficii în contextul actualei crize economice", mai spun parlamentarii PNL.

Liberalii apreciază că "prin stimularea financiară a angajatorilor care încadrează persoane disponibilizate se vor crea noi locuri de muncă în sistemul privat", care vor absorbi masa bugetarilor disponibilizaţi.

"Din aceste motive, cei patru parlamentari PNL au decis iniţierea acestei propuneri legislative pentru reglementarea unor măsuri de stimulare a angajatorilor care încadrează în muncă persoane disponibilizate din sistemul bugetar. Partidul Naţional Liberal îşi manifestă convingerea că această iniţiativă legislativă se va bucura de susţinerea parlamentară necesară în traseul său legislativ şi face un apel la toţi parlamentarii să voteze în favoarea acesteia", se arată în finalul comunicatului PNL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici