Liberalul Radu Câmpeanu spune că ar prefera un guvern PNL-PSD

Preşedintele fondator al PNL, Radu Câmpeanu, a declarat, luni, la RFI România, că ar prefera un Guvern PNL-PSD, şi nu cu PDL, întrucât liberalii riscă ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani şi jumătate, când şeful statului dorea să scoată PNL de pe eşicherul politic din România.

22 afișări
Imaginea articolului Liberalul Radu Câmpeanu spune că ar prefera un guvern PNL-PSD

Liberalul Radu Câmpeanu spune că ar prefera un guvern PNL-PSD (Imagine: Mediafax Foto)

"Părerea mea personală şi cred că nu numai a mea, ci a majorităţii membrilor PNL, e că nu este vorba de o doctrină aici, este vorba de un program de guvernare. Noi discutăm cu toate aceste două partide (n.r. - PSD şi PD-L) programul de guvernare. Dacă vom cădea de acord pe programul de guvernare, atunci ne înţelegem cu PSD-ul. Dacă nu, vom discuta cu PD-L", a spus Câmpeanu, la postul RFI, referitor la negocierile din ultimele zile dintre cele trei formaţiuni, PDL, PSD şi PNL.

Radu Câmpeanu a arătat că părerea sa personală este "că e preferabilă o înţelegere cu PSD şi nu cu PDL".

El a ţinut să precizeze că, în privinţa PDL-ului, liberalii au avut "o experienţă negativă".

"Riscăm ca, după un an sau un an şi jumătate-doi să se petreacă exact acelaşi lucru care s-a întâmplat acum doi ani şi jumătate, când PDL s-a făcut instrumentul preşedintelui României, care dorea să facă în aşa fel încât Partidul Naţional Liberal să fie scos de pe eşicherul politic românesc, să dispară, de aici propunerea cu aşa-zisa fuziune", a spus Câmpeanu.

Întrebat dacă nu este "puţin ciudat ca preşedintele fondator al PNL să prefere un Guvern alături de social-democraţi", Radu Câmpeanu a răspuns: "Nu există diferenţă doctrinară între PSD şi PDL. PD este un partid fără o doctrină precisă şi dacă ar fi să-i căutam ideologia, o găsim în originea lui, care este FSN-PSD".

El a mai menţionat că PDL are, mai degrabă, o doctrină "de stânga".

"S-au plimbat de la dreapta la stânga pentru că nu au absolut nici un fel de doctrină precizată. Ei mai degrabă sunt, după originea lor, de stânga. Deci diferenţele între ei şi PSD practic din acest punct de vedere nu prea există, după părerea mea, decât foarte puţin, sunt numai diferenţe de ordin personal şi de interese personale", a mai spus preşedintele fondator al PNL.

Câmpeanu a mai spus că PSD şi PNl s-ar înţelege "numai printr-un program comun de guvernare".

"Dacă vom fi de acord cu un program de guvernare, îl vom urma. Dacă acest program de guvernare nu se va aplica şi se vor încerca devieri de stânga, intrăm în Opoziţie", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici