Lider din opoziţie, despre desecretizarea protocoalelor: Dacă va ţine de Dăncilă, va spune „da, să trăiţi”

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a declarat, după ce CCR a admis ca fiind neconstituţională legea privind declasificarea protocoalelor, că „tot ce înseamnă ocult din protocoale trebuie desfiinţat”, adăugând că dacă decizia desecretizării va trece la Guvern, premierul Dăncilă „o va trece repede”.

429 afișări
Imaginea articolului Lider din opoziţie, despre desecretizarea protocoalelor: Dacă va ţine de Dăncilă, va spune „da, să trăiţi”

Lider din opoziţie, despre desecretizarea protocoalelor: Dacă va ţine de Dăncilă, va spune „da, să trăiţi”

„Este o situaţie generată de probleme punctuale, nu de probleme din sistemul judiciar, ci de probleme punctuale pe care trebuie să şi le rezolve dl. Dragnea şi colegii săi. Cred că tot ce înseamnă ocult din protocoale, evident, trebuie desfiinţat. Asta nu o face prin pixul său dl. Dragnea sau dl. Tăriceanu, nici măcar majoritatea pe care o coordonează domniile lor, asta trebuie să o facă punctual instanţele de judecată şi vom vedea ce se va întâmpla după”, a declarat senatorul PNL, Raluca Gorghiu, după ce CCR a declarat neconstituţională legea privind declasificarea protocoalelor.

Senatorul liberal a adăugat că dacă decizia desecretizării protocoalelor va aparţine Guvernului, premierul Dăncilă „o va trece repede”

„Dacă va ţine de dna. Dăncilă, sunt convinsă, că, aşa, cu mâna la frunte, va spune, <da, să trăiţi, daţi-mi conţinutul hotărârii de guvern> şi o va trece repede”, a adăugat Gorghiu.

Ea a mai spus că ”singura frână” în vederea adoptării ordonanţelor de urgenţă pe care guvernul anunţă că le va da în sistemul judiciar este reprezentată de faptul că România deţine preşedinţia Consiliul UE.

„Singura frână pe care o văd în acest moment, pentru că au promis multe, pentru că dacă staţi să vă uitaţi, în fiecare zi aflăm de la dl. Toader, dna. Dăncilă şi dl. Dragnea de zeci de ordonanţe de urgenţă pe care guvernul în sistem judiciar le va da. (..) Nu am văzut să se concretizeze nimic din punctul acesta de vedere şi sper că frâna principală, în ciuda presiunii care vine din spate de la dl. Dragnea, este faptul că România a preluat preşedinţia rotativă a Consiliului UE”, a conchis senatorul PNL.

CCR a admis, miercuri, sesizările preşedintelui Klaus Iohannis, ale PNL-USR şi ale ÎCCJ cu privire la neconstituţionalitatea unor aspecte cuprinse în Legea privind declasificarea unor documente, respectiv declasificarea hotărârii CSAT care a stat la baza protocoalelor cu SRI.

Judecătorii Curţii au decis, cu unanimitate de voturi, că decizia privind declasificarea hotărârii CSAT 17/2005 trebuia să fie făcută nu printr-un proiect de lege adoptat de către Parlament, ci printr-o hotărâre a Guvernului, au explicat surse juridice, pentru MEDIAFAX.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici