Lider PNL: Ideea că Alianţa Vestului ar rupe România e o gargară naţionalistă a patrihoţilor PSD

Vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a declarat, luni, că afirmaţia potrivit căreia iniţiativa primarilor liberali, Alianţa Vestului, ar desprinde ţara este o „gargară naţionalistă a patrihoţilor PSD”, el îndemnând primarii PNL să înfiinţeze Alianţa Estului şi Alianţa Sudului.

1007 afișări
Imaginea articolului Lider PNL: Ideea că Alianţa Vestului ar rupe România e o gargară naţionalistă a patrihoţilor PSD

Lider PNL: Ideea că Alianţa Vestului ar rupe România e o gargară naţionalistă a patrihoţilor PSD

„Ideea că Alianţa Vestului se rupe de România, o gargară naţionalistă a patrihoţilor PSD. Gargara naţionalistă a PSD a scos o nouă intoxicare: Alianţa Vestului, iniţiativa primarilor liberali Boc, Robu, Bolojan şi Falcă pentru atragere de fonduri europene şi investiţii locale, ar însemna desprinderea de ţară. Pentru că vor investiţii publice şi infrastructură, Clujul, Timişoara, Bihorul şi Aradul se rup de România, după mintea propagandei PSD. Noroc cu Bucureştiul că rămâne pe loc, blocat în trafic, cu Şoseaua de centură aprig disputată între dna Firea şi dl Dragnea. După capul pesediştilor, cine se opune ideii de a da pe apa sâmbetei toată perioadă de creştere economică, secând investiţiile publice şi irosind banii pe consum şi importuri, se desprinde de România”, a transmis Cristian Buşoi într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Liberalul a afirmat că primarii PNL ar trebui să înfiinţeze şi Alianţa Estului şi Alianţa Sudului.

„Dacă în afară de modificarea Legilor Justiţiei ar mai avea şi altceva în cap, Guvernul PSD ar băga de seamă că Ungaria vine cu autostrada făcută pe bani europeni la graniţa cu România şi din România începe drumul judeţean. Alianţa Vestului este alianţa unor primari liberali, sătui să aştepte de la guvernul PSD să facă investiţii publice şi poate deveni oricând şi la fel de bine şi Alianţa Estului şi Alianţa Sudului, pentru că probleme mai grele chiar decât în vestul ţării sunt în Moldova. În România lui Dragnea şi Dăncilă, românii din toate judeţele pleacă din România în ţări europene care au şi autostrăzi şi investiţii publice şi locuri de muncă mai bine plătite şi în care există o bună judecată a politicilor economice, nu creşteri haotice de salarii şi pensii înghiţite de creşteri de preţuri”, a completat Buşoi.

Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea au lansat, sâmbătă, la Timişoara, Alianţa Vestului (AVE), parteneriat prin care vor să atragă fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

”Am lansat Alianţa Vestului între Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea, iniţiativă menită să ne permită să facem mai mult decât am făcut până acum, să fim mai performanţi, să ieşim din tiparele pe care statutul nostru de primar ni le conferă la nivel teritorial, strict pe raza unităţilor unde ne-am asumat respoinsabilităţi. La baza platformei noastre stă Declaraţia de la Alba Iulia, promovăm câteva principii cum ar fi al dezvoltării comunităţilor. Obiective comune pe care le asumăm sunt accelerarea proiectului Autostrăzii Transilvania, susţinerea Autostrăzii Timişoara – Belgrad, dezvoltarea unui tren de mare viteză între cele patru oraşe, finalizarea centurilor, dezvoltarea aeroporturilor, a unei reţele de transport public intraregional şi interregional, creşterea mobilităţii ecologice prin proiecte de tramvai, troliebuz, metrou metropolitan, sprijinirea parteneriatului public privat prin proiecte de infrastructură”, a afrimat primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu.

Potrivit acestuia, Alianţa Vestului rămâne deschisă, dar nu ”de-a valma”, pentru a putea rămâne concentrată pe obiective concrete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici