Lider PNL Sibiu: Am avut o colaborare bună cu PDL şi până acum în judeţ

Liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, a afirmat, miercuri, că "USL nu a mai existat" în judeţ după ruperea Uniunii la nivel central decât prin susţinerea unor proiecte "bune pentru comunitate", iar cu democrat-liberalii a avut "o colaborare bună şi până acum" în judeţ.

204 afișări
Imaginea articolului Lider PNL Sibiu: Am avut o colaborare bună cu PDL şi până acum în judeţ

Mircea Cazan (Imagine: Sebastian Marcovici/ Mediafax Foto)

Liderul PNL Sibiu a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că după ruperea USL la nivel central, "USL nu a mai existat la Sibiu, decât prin susţinerea unor proiecte bune pentru comunitate".

"USL nu a mai existat la Sibiu, decât prin susţinerea unor proiecte bune pentru comunitate. Indiferent a cui este propunerea - PSD, FDGR sau PDL - ne dăm tot sprijinul pentru proiectele Sibiului", a declarat Mircea Cazan.

Întrebat cum a colaborat PNL cu democrat-liberalii până acum în judeţul Sibiu, Cazan a răspuns: "Am avut o colaborare bună şi până acum în judeţ. De mâine (joi- n.r) vom începe colaborarea în Parlament, în şedinţele comune şi în cele pe comisii. Duminică noaptea, alegerile au arătat că dreapta a câştigat în judeţul Sibiu. Procentele obţinute de PNL şi PDL împreună sunt mult mai mari decât cele obţinute de PSD".

De asemenea, întrebat dacă PNL va iniţia discuţii cu PDL şi FDGR pentru modificarea majorităţii în Consiliul Judeţean Sibiu şi schimbarea din funcţie a vicepreşedintelui PSD, Ioan Banciu, Cazan a răspuns: "Este prea devreme deocamdată să discutăm despre asta".

Consiliul Judeţean Sibiu este format din 33 de consilieri dintre care nouă FDGR, nouă PSD, şapte PDL, câte trei PNL şi PP-DD şi doi de la PC.

Cât timp a funcţionat USL, având în vedere că prim-vicepreşedintele liberalilor, Klaus Iohannis, este şi fost lider al FDGR şi a rămas în continuare membru cu influenţă al acestei formaţiuni, FDGR a votat întotdeauna alături de Uniune, obţinându-se o majoritate confortabilă.

În condiţiile noii înţelegeri dintre PNL şi PDL, cele două formaţiuni ar deţine doar zece consilieri, majoritatea fiind însă asigurată prin voturile date de FDGR.

Conducerea CJ Sibiu este asigurată în prezent de către Ioan Cindrea (PSD) şi vicepreşedinţii Ioan Banciu (PSD) şi Marcel Luca (PNL).

În Consiliul Local (CL) Sibiu, schimbarea alianţelor politice la nivel central nu a produs modificări nici până acum, deoarece FDGR deţine singur majoritatea, celelalte partide având câte doi sau trei consilieri.

CL Sibiu este format din 23 de consilieri, 15 dintre aceştia fiind de la FDGR, doi de la PDL, trei de la PSD, doi de la PNL şi unul de la PC.

Primăria Sibiu este condusă de Klaus Iohannis care, la momentul alegerilor locale din 2012, era preşedinte al FDGR şi a candidat cu susţinere din partea PNL. Ulterior, acesta a devenit prim-vicepreşedinte al PNL şi a renunţat la conducerea FDGR, fiind însă în continuare membru al formaţiunii. Iohannis este ajutat de doi viceprimari, unul de la PNL, Virgil Popa, şi unul de la FDGR, Astrid Fodor.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, că PDL şi PNL au stabilit că de joi grupurile parlamentare liberale şi democrat-liberale din cele două Camere vor lucra împreună şi tot de joi vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide.

"De mâine (joi - n.r.) vor începe colaborările în teritoriu pentru a se constitui majorităţi ale celor două partide şi (...) ceilalţi colegi vor constitui grupurile necesare pentru a crea, pentru a lucra la acest proiect pentru România, pentru a începe discuţii localitate cu localitate, judeţ cu judeţ, pentru a aduna forţele celor două partide, astfel încât într-un timp, cum spuneam eu, cât mai scurt, dacă s-ar putea mâine dimineaţă, dar nu o să putem, să ajungem la a construi un foarte puternic partid de centru-dreapta din România", a spus el.

Preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a declarat, la rândul său, la finalul discuţiilor cu liderii PDL, că toate alianţele locale ale PNL cu PSD prin care au fost asigurate majorităţi locale urmează să fie rupte, pentru a fi încheiate altele cu PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici