Liderii PDL cer PSD fermitate în privinţa asumării răspunderii Guvernului

Liderii PDL au solicitat "fermitate" şi "parteneriat până la capăt" din partea conducerii PSD în aplicarea programului de guvernare, subliniind că Guvernul îşi va asuma răspunderea pe mai multe legi pentru respectarea calendarului Parteneriatului de guvernare.

22 afișări
Imaginea articolului Liderii PDL cer PSD fermitate în privinţa asumării răspunderii Guvernului

Liderii PDL cer PSD fermitate în privinţa asumării răspunderii Guvernului (Imagine: Victor Ciupuligă/MediafaxFoto)

Întrebaţi despre discuţiile cu privire la asumarea răspunderii Guvernului, în condiţiile în care PSD s-a pronunţat împotriva adoptării legilor educaţiei şi salarizării prin această procedură, liderii PDL au subliniat faptul că Parteneriatul dintre cele două partide conţine termene şi calendare pentru adoptarea unor legi.

Prim-vicepreşedintele PDL, Theodor Stolojan, a afirmat că există o agendă a coaliţiei de guvernare, fixată de cele două partide în cadrul programului de guvernare, agendă "care trebuie realizată indiferent că avem alegeri sau nu".

El a spus că Guvernul a realizat deja unele obiective din agenda de guvernare, apreciind că prin împrumutul extern contractat cu FMI şi cu Comisia Europeană Executivul "a scăpat România de o scădere a standardului de viaţă cu cel puţin 20-30%".

Stolojan a afirmat că aceeaşi agendă a guvernării conţine şi legile de reformă în Justiţie, Educaţie, descentralizarea şi restructurarea aparatului bugetar, care trebuie aplicate pentru a nu face mai dificilă ieşirea din criză.

Vicepreşedintele PDL, Gheorghe Flutur, a afirmat că discuţiile despre asumarea răspunderii Guvernului durează între cele două partide guvernamentale de mai bine de o lună şi a venit timpul pentru fermitate în decizii.

"România trece printr-o perioadă grea, este nevoie de fermitate din punct de vedere al politicienilor, al coaliţiei de guvernare şi cerem ca şi colegii noştri parteneri din PSD să fie parteneri până la capăt, adică să respectăm un calendar, voinţa majoritară, programul de guvernare pentru care am semnat Parteneriatul pentru România", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici