Liderul deputaţilor PNL: Să convocăm sesiune extraordinară pentru tăierea pensiilor speciale

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, propune convocarea unei sesiuni extraordinare în care să fie supus votului proiectul privind tăierea pensiilor speciale.

837 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PNL: Să convocăm sesiune extraordinară pentru tăierea pensiilor speciale

„Să convocăm sesiune extraordinară pentru tăierea pensiilor speciale”

„În calitate de lider al deputaţilor PNL, am propus colegilor mei să solicităm convocarea unei sesiuni extraordinare, în care să supunem votului proiectul de lege al PNL privind tăierea pensiilor speciale. Din economia rezultată din tăierea pensiilor speciale, guvernul ar avea resursele financiare necasare pentru plata alocaţiilor majorate, în urma votului de la sfârşitul lunii decembrie, din Parlament”, arată Florin Roman.

Potrivit acestuia, tot în decembrie, Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor a dat un raport de adoptare a proiectului PNL care prevede tăierea pensiilor speciale pentru parlamentari, magistraţi, personal aeronautic, diplomaţi, funcţionari ai Curtii de conturi etc.

„Proiectul de lege al PNL aloca pensii de serviciu doar pentru militari şi poliţişti. În mod surprinzător, raportul de adoptare nu a fost <ridicat> pe site-ul Comisiei de muncă şi nici nu a fost trimis plenului, astfel încât el nu a putut fi supus votului în ultima săptămână din sesiunea parlamentară. Urgenţă adoptării acestui proiect de lege este determinată de necesitatea finanţării legii adoptată de parlament, privind dublarea alocatiilor pentru copii”, adaugă liderul deputaţilor PNL.

Acesta cere PSD şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, „să rupă frăţia cu pensiile speciale şi să votam proiectul de lege al PNL în sesiune extraordinara. În acest fel, PSD poate dovedi că nu a votat creşterea alocaţiilor doar în interes electoral, după ce anul trecut a votat împotriva demersului PNL. De la 1 ianuarie a.c., alocatiile copiilor au crescut cu 100% din rata inflaţiei, urmare a unei legi iniţiata de PNL. Aşadar alegeţi domnilor pesedişti: ori pensii speciale, ori alocaţii pentru copii!”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici